Logo Ebus Planten

Zeg het met planten

Valentijnsdag staat alweer voor de deur (14 februari!) en hoewel een boeket rozen natuurlijk de klassieker is, is het nóg leuker om een uniek cadeau te geven. Een stijlvolle plant is nu helemaal hip en bovendien zal dit altijd voor een lach zorgen. Vaak verwachte stille liefdes geen kamerplanten met Valentijn, maar dat maakt de verrassing juist extra leuk! En planten zijn over het algemeen blijvertjes.

Wij hebben een aantal liefdevolle planten voor je op een rij gezet.

Ebus Portretten 35 Funs 10 februari, 10:00 uur
Bloemenbureau ceropegia te gebruiken tot 2023 02 05 Bloemenbureau ceropegia te gebruiken tot 2023 02 05

Ceropegia Woodii

De Ceropegia woodii is een populaire kamerplant op dit moment. Vanwege zijn lange, dunne stengels vol met kleine hartvormige bladeren heeft deze plant de bijnaam String of Hearts gekregen. Een plant vol met liefde dus!

De String of Hearts is erg gemakkelijk in verzorging, hij valt namelijk onder de vetplanten en wilt ook op deze manier verzorgt worden. Geef de plant eens per week een beetje water en laat de potgrond goed opdrogen alvorens er opnieuw water wordt gegeven.

Deze plant geeft er eigenlijk niet heel veel om op welke plek je hem plaatst, maar zal het beste groeien op een plek met veel indirect zonlicht. Mocht je merken dat de bladtekeningen vervagen, dan staat de plant waarschijnlijk te donker.

Wil je net wat meer uitpakken? Ga dan voor de bonte versie! De bonte variant heeft lichtroze bladeren en is dé perfecte plant voor een romantische setting. Je kunt hem op een hoge kast zetten of aan de muur hangen voor een prachtig watervaleffect aan lichtroze en groene bladeren.


Gryffyn m EP8 C Jjbzm E unsplash Gryffyn m EP8 C Jjbzm E unsplash

Philodendron Scandens Micans

Jawel, nog een plant met bijzondere hartvormige bladeren! De Philodendron Scandens Micans is een moderne (hang)plant die voor echte jungle vibes zorgt binnenshuis.

De Philodendron Micans heeft donkergroene velvetbladeren die in ieder licht een andere gouden tint lijken te hebben. De bladeren zullen niet groter worden dan 6cm, wat hem ideaal maakt voor de wat kleinere hoekjes. Plaats hem op een hoger oppervlak waar zijn stengels de vrije loop kunnen krijgen, of ga de hoogte in en kies voor een (mos)stok.

Als we het hebben over makkelijk te verzorgen planten, is de Philodendron Scandens Micans er absoluut een van. Geef hem een keer per week water en hij zal je belonen met veel nieuwe groei. Deze groene vriend kan je haast op iedere plek neerzetten, en groeit zelfs in de iets minder belichte hoekjes lekker door.

Mocht je de stengels te lang vinden worden of zitten er veel lege stukken tussen de bladeren? Dan kun je deze stengels makkelijk tot de gewenste lengte knippen. Na verloop van tijd zul je zien dat er zich nieuwe groeipunten ontwikkelen aan het einde van de stengels.

Hoya Kerrii 08 02 Hoya Kerrii 08 02

Hoya Kerrii

Natuurlijk mag de Hoya Kerii niet in deze lijst ontbreken. Dit kleine plantje met dikke hartvormige bladeren wordt ook wel het “gelukshartje” genoemd. Met dit in gedachten maakt de Hoya Kerrii zich perfect als geschenk voor een dierbare.

Dit plantje heeft wel de nodige verzorging nodig. Als je met de Hoya Kerrii nog niet zo bekend bent, zal dat waarschijnlijk een beetje wennen worden. Het is geen snelle groeier, maar wanneer hij het eenmaal naar zijn zin heeft zul je zien dat het ene na het andere blad gevormd wordt.

Je zult het niet direct zeggen, maar de Hoya Kerrii is eigenlijk een klimplant. Naarmate de plant ouder wordt en meer blad aanmaakt, kun je ervoor kiezen om hem tegen een (mos)stok op te laten klimmen.

De Hoya verlangt naar een lichte standplaats, zonder in direct zonlicht te staan. Tevens kan je hem 1 á 2 keer per week een beetje water geven, maar laat de potgrond wel goed opdrogen tussen de waterbeurten door. Ook kant-en-klaar in keramiek te koop in onze Cash & Carry


Gemma evans k Nc DFX Fv7 Ug unsplash Gemma evans k Nc DFX Fv7 Ug unsplash

Myosotis

Deze rijke bloeier zorgt al vroeg in het jaar voor veel kleur in de tuin. De mooie zachte bloemetjes in blauw, wit of roze hebben een geel oog met groene bladeren die een beetje donzig lijken. De Myosotis heeft geen hoge eisen wat betreft zijn standplaats. Hij wilt graag een beschutte plek met een lichtvochtige grond. Zijn de bloemen aan het einde van het seizoen uitgebloeid? Dan komen ze volgend jaar rond de lente gewoon weer terug!

De naam van deze lieve bloemen hangt samen met een oude legende. Volgens de legende viel een ridder bij het plukken van een bosje bloemen in het water. Terwijl hij verdronk door zijn zware harnas gooide hij nog snel de geplukte bloemen naar zijn geliefde en riep ‘Vergeet mij niet!’. Sindsdien staan de bloemen symbool voor trouw en eeuwige liefde.

Meer inspiratie

Bacopa Craspedia PhalaenopsisBacopa Craspedia Phalaenopsis
Ebus Portretten 35 Funs
Flower fever

De afgelopen jaren zijn we op onze kwekerij volop bezig geweest met het assortiment

3 M8 A39853 M8 A3985
Ebus Portretten 35 Funs
Voorjaarsgeluk

Wat een geluk, de lente staat voor de deur! En dus is het weer

3 M8 A38853 M8 A3885
Ebus Portretten 35 Funs
Een fris begin

Januari staat voor een fris begin, want hoe gezellig wij de warme feestdagen ook