Logo Ebus Planten

Flower fever

De afgelopen jaren zijn we op onze kwekerij volop bezig geweest met het assortiment uit te breiden. Dit heeft er toe geleid dat we ook in het voorjaar een ruim assortiment aan buitenbloeiers kunnen leveren aan onze cash & carry. Vers en meermaals per dag zoals je van ons gewend bent.

Ebus Portretten 35 Funs 6 mei, 08:00 uur
11 Lewisia Elise groen CU 11 Lewisia Elise groen CU

Lewisia Elise

De Lewisia Elise, met zijn levendige bloemen en compacte groeiwijze, is een kleurrijkke verschijning. Zijn bloemen variëren van zachte pasteltinten tot diepere, rijkere kleuren, waardoor hij een veelzijdige keuze is voor elke buitenruimte. Of het nu in een rotstuin, een bloembed of een pot op het terras is, de Lewisia Elise voegt een vleugje vreugde en vitaliteit toe waar hij ook groeit.

Deze plant groeit van nature in de Rocky Mountains in het westen van VS en is daarom een echt rotsplantje. Daarom is het belangrijk dat de Lewisia Elise in een goed doorlate grond staat. Want natte wortels daar houd hij niet van. Wist je dat de Lewisia een koude periode nodig heeft om te kunnen bloeien? Is dit het geval dan zal hij van mei tot juli prachtig bloeien.

De Lewisa Elise is vanuit eigen kwekerij, vanaf begin april verkrijgbaar. Omdat we deze gemengd in de kist leveren krijg je altijd een mooi assortiment aan kleurrijke trechtervormige bloemen.

2 Campana rijp CU 2 Campana rijp CU

Campanula

De Campanula Catharina, ook wel bekend als de klokjesbloem, betovert met zijn delicate, klokvormige bloemen en diepblauwe kleur. Deze charmante plant is een echte duizendpoot en zal het goed doen in borders en potten. Daarom is hij bij ons verkrijgbaar in zowel 13cm pot en 27cm hangpot.

Een ander aspect dat deze vaste plant zo speciaal maakt, is dat wanneer de Campanula catharina in bloei staat, er een bloemen tapijt wordt gecreëerd. Wat veel bijen en vlinders aantrekt.

1 4 Astilbe mix 1 4 Astilbe mix

Astilbe

De Astilbe, met zijn pluizige bloempluimen, is een opvallende buitenbloeier. Deze vaste plant, die je wellicht beter kent als de pluimspirea, is onderdeel van de steenbreekfamilie en komt oorspronkelijk uit Zuid-Oost Azie. Het leuke van deze plant is dat er soorten zijn die 30cm hoog worden maar ook soorten die wel 100cm hoog kunnen worden.

Schrik niet wanneer in het najaar de plant uitgebloeid is, de bladeren bruin worden en afsterven. De Astilbe neemt namelijk al zijn energie weer op in de knollen, om zo in het volgende voorjaar weer spectaculair tevoorschijn te komen.

Waarbij we graag vertrouwen op onze vaste cultivars zoals Europa, Happy Spirit, Elizabeth van Veen, Fanal en Washington, proberen we ook graag nieuwe soorten. Dit jaar kweken we ruim 15 soorten in 19cm en 23cm potten.

Detailfoto bloem Scaevola Fancy Blue Detailfoto bloem Scaevola Fancy Blue

Scaevola

Ken jij de Scaevola al? Ook bekend als de waaierbloem. Met zijn unieke bloeiwijze en weelderige groei is de Scaevola een must-have voor elke tuinliefhebber die op zoek is naar een ander type perkgoed.

De Scaevola staat bekend om zijn opvallende waaierachtige bloemen, Van helder blauw tot zacht roze en fris wit, de bloemen van de Scaevola trekken onmiddellijk de aandacht en voegen een speelse charme toe aan bloembedden, hangende manden en containerarrangementen

Van oorsprong komt de scaevola uit de kustgebieden van Zuidwest-Australië. En geeft de voorkeur aan veel zon en een drogere grond. Met de juiste verzorging groeit de scaevola tot diep over de rand. En bloeit hij uitbundig tot ver in de herfst.

Meer inspiratie

3 M8 A39853 M8 A3985
Ebus Portretten 35 Funs
Voorjaarsgeluk

Wat een geluk, de lente staat voor de deur! En dus is het weer

3 M8 A38853 M8 A3885
Ebus Portretten 35 Funs
Een fris begin

Januari staat voor een fris begin, want hoe gezellig wij de warme feestdagen ook

3 M8 A04013 M8 A0401
Ebus Portretten 35 Funs
Gift-spiration

Planten brengen leven en uitstraling, geven kleur aan het interieur en zijn de manier