Logo Ebus Planten

Ons team: teeltverantwoordelijke Dik

Graag stellen wij je voor aan Dik. Dik is de teeltverantwoordelijke van de Richardsweg en Middenweg. Sinds 2005 is hij onderdeel van ons team, maar hij heeft al ruim 40 jaar ervaring in de tuinbouw. Dik vertelt hieronder zijn verhaal.

Ebus Portretten 35 Funs 6 maart, 14:00 uur
Afbeelding1 Afbeelding1

Wat zijn zoal mijn taken?

De tuinbouw daar ben ik eigenlijk al jong in gerold, vanaf de lagere school was tuinbouw mijn hoofdvak. Ik houd mij vol passie bezig met de teelt van verschillende potplanten bij Ebus. Hier komt veel bij kijken, denk bijvoorbeeld aan watergift en klimaatbeheersing. Sinds 2022 is er veel vernieuwd in onze kassen. Waardoor we nu over moderne klimaatcomputers beschikken. Dit maakt het mogelijk om van een afstand de kas te besturen.

Tot een van mijn taken behoort ook de gewasbescherming. De gewassen dienen dagelijks gecontroleerd te worden om te voorkomen dat beschadigingen plaatsvinden door invloeden van buitenaf. Nog een belangrijk onderdeel is groeiregulatie. Wij willen er namelijk voor zorgen dat onze klanten mooie volle planten tot hun beschikking hebben. Dit houdt soms in dat we er een stuk vanaf halen (toppen) om dit voor elkaar te krijgen. Dit lijkt tegenstrijdig maar juist op deze manier is een beter resultaat te behalen.

20220325 120009 20220325 120009

Blijven vernieuwen

Ook is er begin 2022 een uitbreiding gerealiseerd op een van onze teelt locaties. Dit betekent een verbreding van ons assortiment. Wij testen regelmatig nieuwe soorten waarna we beslissen of we deze aan ons assortiment willen toevoegen. Het kan zo zijn dat de geteste planten sterker, mooier en beter zijn dan de soorten die we al hebben. Dan is de keuze natuurlijk snel gemaakt.

3 M8 A9842 3 M8 A9842

Al het moois dat wij telen

Het voorjaar is voor mij een geweldige maar ook drukke tijd. Hier werken wij met ons hele team naartoe, dit geeft mij veel voldoening. Er is in deze tijd veel variatie. De kassen hangen vol met kleur door al het perkgoed, dat wij in velen soorten en mixen kweken.

Maar mijn favoriete teelt is toch wel die van de kerststerren (ook wel bekend als Poinsettia of Euphorbia pulcherrima). Dit proces begint al in juli met het planten van de stekjes. Als in november de volledige kas vol staat met ons prachtige rood, roze, geel en oranje gebladerde planten geniet ik intens.

Kortom ik werk al velen jaren met veel plezier in de kwekerijen.

Meer inspiratie

Bacopa Craspedia PhalaenopsisBacopa Craspedia Phalaenopsis
Ebus Portretten 35 Funs
Flower fever

De afgelopen jaren zijn we op onze kwekerij volop bezig geweest met het assortiment

3 M8 A39853 M8 A3985
Ebus Portretten 35 Funs
Voorjaarsgeluk

Wat een geluk, de lente staat voor de deur! En dus is het weer

3 M8 A38853 M8 A3885
Ebus Portretten 35 Funs
Een fris begin

Januari staat voor een fris begin, want hoe gezellig wij de warme feestdagen ook