Logo Ebus Planten

Welke herfstplanten mogen niet ontbreken in jouw winkel?

De herfst staat alweer voor de deur. Vanaf woensdag 22 september mogen we dit seizoen officieel inluiden. Dat betekent dat de zomerbloeiers plaats mogen maken voor herfstplanten. Kan jouw winkel wel een herfst make-over gebruiken? Wij helpen je graag op weg door het delen van onze herfstfavorieten. Lees snel verder voor onze tips.

Ebus Portretten 35 Funs 2 september, 14:45 uur
IMG 7579 IMG 7579

Hebe

Hebe is een plant die ook wel bekend staat als struikveronica. De plant heeft prachtige trossen bloemen en flinke stevige bladeren. Het blad van de plant kan nog wel eens van kleur variëren, namelijk van lichtgroen tot donkergroen en heel soms lichtgrijs. In de winter en lente kan het zelfs zo zijn, dat sommige exemplaren een paars-rood blad hebben. Insecten zoals vlinders en bijen worden aangetrokken tot deze plant vanwege de vele nectar die het produceert.

De plant is onderhoudsarm en doet het goed op een beschutte plek en heeft regelmatig water nodig. Als je optimaal wilt genieten van de bloeiperiode, dan kun je het beste tussendoor de uitgebloeide bloemen wegknippen. Zo kunnen er weer nieuwe bloemen groeien en kun je van juli tot en met oktober van deze plant genieten.

0883b0f3022dae7491dc68b7d4ebcbbd 0883b0f3022dae7491dc68b7d4ebcbbd

Physalis alkekengi (lampionplant)

Een andere plant die zeer kenmerkend voor de herfst is, is de Physalis alkekengi (lampionplant). Deze plant staat bekend om de oranjekleurige lampionnen die aan deze plant groeien. Echter begint het allemaal eerst met onopvallende, hangende roomwitte bloemen, later gevolgd door oranjerode bessen die worden omgeven door de papierachtige lampionnen. De lampionnen zijn eerst groen van kleur en kleuren daarna, richting het najaar, oranje. De lampionnen worden in de herfstperiode in veel herfstarrangementen en -decoraties gebruikt. De plant is een perfecte toevoeging aan ieder herfstassortiment.

IMG 7569 IMG 7569

Calluna vulgaris

De Calluna vulgaris (struikheide) is een wintergroene plant met in de zomer tot in het najaar paarse bloemen. Deze plant is een echte bodembedekker die ook nog eens het onkruid onderdrukt. De plant wordt naast struikheide ook wel zomerheide genoemd, gezien de plant in deze periode volop in bloei staat. De struikheide trekt in de nazomer veel insecten aan die de bloemen bevruchten. Na bevruchting zijn de bloemen niet meer nodig en zal de plant zijn paarse kleur verliezen.

IMG 6398 IMG 6398

Daboecia cantabrica

De Daboecia cantabrica is een heidesoort afkomstig uit Ierland, Schotland en het noorden van Spanje en Portugal. De plant is een echte herfstbloeier en redelijk winterhard.
Van oorsprong komt deze plant uit de bergen en dat maakt hem geschikt voor een rotstuin of als 'voegenvuller' in een stapelmuur of tussen stenen. Daarnaast doet de plant ook goed zijn werk als bodembedekker en kan het goed gecombineerd worden met andere soorten planten.

IMG 7606 IMG 7606

Dichondra

De Dichondra 'Silver Falls' is een prachtige fluwelen zilverkleurige plant. De lange en afhangende strengen hangen als een zilveren waterval over de pot. De plant kan uitgroeien tot een lengte van maar liefst 150 cm. De plant is makkelijk in onderhoud, hittebestendig en heeft weinig water nodig. De Dichondra's van Ebus Planten komen uit onze eigen kwekerij.

Meer inspiratie

Afbeelding1Afbeelding1
Ebus Portretten 35 Funs
Ons team: teeltverantwoordelijke Dik

Graag stellen wij je voor aan Dik. Dik is de teeltverantwoordelijke van de Richardsweg

2665626656
Ebus Portretten 35 Funs
Verrassen met Valentijn

Traditiegetrouw geven we met Valentijnsdag vaak een bos rode rozen, een doos chocolade of

IMG 8943IMG 8943
Ebus Portretten 35 Funs
Groen begonnen is het halve werk

Januari is een bijzondere maand. De kerstboom is inmiddels de deur uit, de versieringen