Logo Ebus Planten

Hoe wij groen, groen houden

We nemen de impact die onze activiteiten hebben op de samenleving serieus en treffen maatregelen om zoveel mogelijk samen te werken met de natuur. Dit doen we door slimme duurzame keuzes te maken voor nu maar ook voor de toekomst. Want onze verkoop in groen willen we zo groen mogelijk houden.

Ebus Portretten 35 Funs 19 oktober, 11:00 uur
20221103 133115 20221103 133115

Onze vertrouwde kwaliteit, in een nieuw jasje.

Is het jou opgevallen dat onze nieuwe etikettenlijn dit jaar zijn intrede heeft gedaan?

Het idee hierachter is om op een verantwoordde manier ons product in het middelpunt te zetten. Het eenvoudige design is voorzien van unieke illustraties en zachte kleuren die de eigen kweek optimaal in de spotlight zet.

Maar ook over de materiaalkeuze is nagedacht. Zo is het grootste deel van de etiketten gemaakt van FSC-gecertificeerd Cuna karton op basis van cellulose. Dit maakt de etiketten volledig recyclebaar in de reguliere papierrecyclingstroom. En het bamboe stekertje recyclebaar in de gft-afval. Onze overige steek etiketten en hoedjes voor de hangpotten zijn gemaakt van 100% gerecycled polystyreen wat dit een aantrekkelijke duurzame keuze maakt.

Ook leuk om te weten! De vijf kleuren die verwerkt zijn in onze etiketten zijn niet willekeurig, maar maken onderdeel uit van de vier seizoenen en het evergreen etiket. Waarbij de stand van ze zon door de seizoenen heen geïntegreerd is in het design.

WEEK 29 WEEK 29

Van afval naar grondstof

Veel producten in de groothandel zijn zo verpakt dat ze veilig in jullie winkel aankomen. Dit brengt met zich mee dat er verpakkingsmateriaal mee gemoeid gaat.

Wij bieden daarom onze klanten de mogelijkheid om ingekochte verpakkingen weer bij ons in te leveren.

Misschien had je op onze cash & carry al gezien, dat het nu nog duidelijker aangegeven staat welke grondstoffen waar gerecycled mogen worden. Want als wij er voor zorgen dat het scheiden van afval een kleine moeite is voor onze klant, zal het een grote impact hebben op het milieu.

De afval stromen die bij ons gescheiden worden zijn karton en plastic. Waarbij plastic onder te verdelen is in folie, eenmalig fust gekleurd en eenmalig fust wit. Alle drie worden hergebruikt als grondstof voor nieuwe producten. Maar ook ons groenafval wordt verwerkt tot compost.

IMG 0106 IMG 0106

Geen gasverbruik in onze cash & carry

In 2005 startte we als een van de eerste Nederlandse bedrijven in de sector met een WKO-installatie in onze groothandel. We verbruiken hier sindsdien geen gas meer, maar verwarmen en koelen onze hallen volledig via een waterbron diep in de grond. Het volledige gebouw is bovendien voorzien van LED-verlichting.

Ook is er geïnvesteerd in collectieve zonnepanelen voor onze elektriciteitsvoorziening. De zonnepanelen zijn in 2020 in gebruik genomen en zorgen voor een jaarlijkse energieopbrengst van 850.000 kWh. Het totale gebouw van FloraZON verbruikt jaarlijks 250.000 kWh.

Helleborussen Helleborussen

Kwekerijen

Als het gaat om verduurzamen, mogen onze teeltlocaties niet achterblijven. Al een aantal jaren wordt daar gebruik gemaakt van een gesloten watersysteem. Dit houdt in dat er enkel gebruik wordt gemaakt van het regenwater uit de bassins. Alleen in uiterste nood, bijvoorbeeld bij aanhoudende droogte, zal er gebruik worden gemaakt van grondwater.

Om ervoor te zorgen dat we het overtollige water na een gietbeurt niet verliezen, zitten er overal drainageslangen in de grond die het overtollige water terugpompen naar de bassins. Op deze manier raken we enkel het water kwijt dat bestemd is voor de planten.

Het regenwater wordt verzameld via het kasdek en de buitenvelden, op deze manier kunnen we maximaal water opvangen en hergebruiken.

Over de vernieuwing in onze kwekerijen is het een en ander te lezen in de blog: de kwekerij in september.

Meer inspiratie

Bacopa Craspedia PhalaenopsisBacopa Craspedia Phalaenopsis
Ebus Portretten 35 Funs
Flower fever

De afgelopen jaren zijn we op onze kwekerij volop bezig geweest met het assortiment

3 M8 A39853 M8 A3985
Ebus Portretten 35 Funs
Voorjaarsgeluk

Wat een geluk, de lente staat voor de deur! En dus is het weer

3 M8 A38853 M8 A3885
Ebus Portretten 35 Funs
Een fris begin

Januari staat voor een fris begin, want hoe gezellig wij de warme feestdagen ook