Logo Ebus Planten

Voorjaarsgeluk

Wat een geluk, de lente staat voor de deur! En dus is het weer tijd voor kleurrijke binnen- en buiten pret. Gelukkig vind je in onze cash & carry een breed assortiment aan gelukzalige lentebloeiers voor binnen en buiten. Maar waar komt al dat geluk vandaan?

Wist je dat er een aantal planten zijn die symbool staan voor geluk? Maar ook planten die stofjes afgeven en daarmee een gelukkig gevoel afgeven. Wie wil er nu niet al dat geluk!

Ebus Portretten 35 Funs 29 februari, 09:16 uur
Citrus Citrus

(Kleur)rijk geluk

Citrusbomen zijn niet alleen mooi en uitbundig, in verschillende culturen staan ze ook symbool voor geluk, voorspoed en overvloed. Het begint al bij de bloesem, deze zou vreugde en positieve energie afgeven. Nog een bijkomstigheid; de citrusvruchten zijn een onmisbare bron van vitamine C. En wat goed is voor ons lichaam is goed voor ons geluk.

Wist je dat citrusbomen al meer dan 4000 jaar gekweekt worden? Van oorsprong komen ze uit Zuidoost-Azië maar door de eeuwen heen hebben ze hun weg naar Europa gevonden. Tegenwoordig zijn er duizenden soorten beschikbaar maar de meest bekende zijn de sinaasappel, citroen, limoen en mandarijn.

Niet voor niets zijn citroenbomen in alle soorten, vormen en maten immens populair! De citrusboom staat graag warm en zonnig. Zo zou een citrusboom in pot tijdens de koude dagen een perfecte aanvulling zijn in huis. En tijdens de warme dagen uitblinken in de tuin of op het terras.

3 M8 A3988 3 M8 A3988

Liefdes geluk

De Stephanotis, beter bekend als de bruidsbloem, staat zoals de naam al doet vermoeden symbool voor huwelijksgeluk. Niet voor niets onmisbaar op een bruiloft als boeket, corsage of cadeau. Verder staat deze prachtige kamerplant voor 'goed fortuin' en 'het verlangen om te reizen'.

De overvloed aan zuiver witte bloemen groeien in trosjes die opengaan als sterretjes. Eenmaal open geuren ze heerlijk. Maar wist je ook dat de bruidsbloem vanwege zijn heerlijke geur voorkomt in velen parfums?

De Stephanotis vindt zijn oorsprong in Madagaskar, waar de plant als liaan groeit. Dit betekent dat je de plant vaak geleid in verschillende vormen ziet. Maar het is ook een ideale hang-, klim- en slingerplant. Ze zijn in onze cash & carry onder andere verkrijgbaar in hartvorm.

3 M8 A4009 3 M8 A4009

Geurend geluk

Wanneer je langs een uitbundig assortiment kruidenplanten loopt, kunnen we er met onze neus niet omheen. De lekkere geur ontketent al een waar geluk.

Zo is er de pepermunt, die symbool staat voor economische welvaart en gastvrijheid. Deze veelzijdige plant is ook nog eens nuttig voor de natuur, omdat hij schadelijke insecten afschrikt en gewilde insecten zoals vlinders, hommels en bijen aantrekt. Nog een geluk. Munt kan natuurlijk gebruikt worden in velen gerechten maar ook voor de lekkerste cocktail. Of een lekker kopje thee.

Tip: een muntplant heeft weinig nodig om te groeien, maar kan daardoor ook behoorlijk woekeren. Zet hem in een pot om te voorkomen dat er overal muntjes gaan groeien😉.

3 M8 A4004 3 M8 A4004

Gezond geluk

Geduld en geluk, dat is waar de Aloë Vera symbool voor staat. Maar dat niet alleen, de Aloë Vera is namelijk een uiterst diverse plant. Die bekent staat om zijn zuiverende werking. Zo zou de gel uit de bladeren goed zijn voor de huid. En heeft de Aloë Vera een luchtzuiverende werking, waardoor het een ideale slaapkamerplant is. Maar hij geeft ook nog eens een gelukzalige geur af.

Voor mensen die graag een makkelijke plant zoeken, kunnen in de Aloë Vera hun geluk vinden. De Aloë Vera is namelijk een woestijnplant en valt binnen de categorie vetplanten. Hij heeft daarom weinig water nodig maar geeft wel de voorkeur aan een zonnig plekje.

Meer inspiratie

Bacopa Craspedia PhalaenopsisBacopa Craspedia Phalaenopsis
Ebus Portretten 35 Funs
Flower fever

De afgelopen jaren zijn we op onze kwekerij volop bezig geweest met het assortiment

3 M8 A38853 M8 A3885
Ebus Portretten 35 Funs
Een fris begin

Januari staat voor een fris begin, want hoe gezellig wij de warme feestdagen ook

3 M8 A04013 M8 A0401
Ebus Portretten 35 Funs
Gift-spiration

Planten brengen leven en uitstraling, geven kleur aan het interieur en zijn de manier