Logo Ebus Planten

Januari: een groene start van het nieuwe jaar

Januari is dé maand van goede voornemens en een frisse start voor velen. Voor de meeste betekent dit dat ze op het gebied van hun (t)huis of winkel ook wel een frisse wind kunnen gebruiken. Daarom helpen wij je graag op weg met een groene start van het nieuwe jaar. Wij vertellen je welke planten voor een perfect begin van het nieuwe jaar zorgen. Lees snel verder!

Ebus Portretten 35 Funs 23 december, 15:00 uur
Bloemenbureau monstera te gebruiken tot 2024 09 30 1 Bloemenbureau monstera te gebruiken tot 2024 09 30 1

Monstera

De Monstera is voor velen een bekende en geliefde plant. Het is een kamerplant met gaten en/of 'scheuren' in de bladeren. De plant komt voor in veel verschillende soorten, waaronder een bijzondere bonte variant. Van oorsprong komt deze plant uit de tropische regenwouden van Zuid-Amerika. In het wild kan deze plant bladeren van maar liefst één meter doorsnede krijgen. Ook als kamerplant kan dit een redelijk grote plant worden. De Monstera is gemakkelijk in onderhoud en zorgt voor het perfecte 'junglegevoel' bij je thuis. De plant staat het liefst op een plek in de (half)schaduw en heeft verder weinig water nodig.

Bloemenbureau chlorophytum te gebruiken tot 2023 02 07 Bloemenbureau chlorophytum te gebruiken tot 2023 02 07

Chlorophytum

De Chlorophytum is een van de makkelijkste luchtzuiverende planten van Nederland. Deze plant staat ook wel bekend onder de naam 'graslelie'. Deze luchtzuiverende plant verwijdert maar liefst 95% van alle schadelijke stoffen in de lucht. De plant kun je zowel in een pot, bak of in een hangende pot planten. Qua verzorging is de plant zeer onderhoudsvriendelijk. De Chlorophytum staat het liefst op een lichte plek, krijgt graag twee keer per week water en wordt graag één keer per week besproeit.

Bloemenbureau calathea te gebruiken tot 2023 02 11 2 Bloemenbureau calathea te gebruiken tot 2023 02 11 2

Calathea

De Calathea is nog zo'n mooie groene en tropische plant. Deze plant is ook in meerdere soorten verkrijgbaar. De bladeren van de Calathea hebben vaak mooie patronen, tekeningen en verschillende kleuren. De onderkant van het blad is vaak paars of groen van kleur. Deze plant is iets moeilijker in onderhoud dan de gemiddelde kamerplant. Dit komt doordat de plant geen direct zonlicht kan verdragen. Bij aanraking met zonlicht kan het blad verbranden of verkleuren, enorm zonde dus.

Verder is het waterpeil van deze plant ook enorm belangrijk. Bekijk minimaal 2 keer per week het waterpeil van de plant en voel of de grond droog is. Is de grond droog? Dan kun je de plant een scheut water geven. De plant ontvangt liever meerdere keren een klein scheutje water, dan in één keer te veel.

Ten slotte zijn de temperatuur en luchtvochtigheid voor deze plant zeer belangrijk. De temperatuur dient minimaal 15 graden te zijn en daarnaast staat de Calathea graag op een warme en vochtige plaats. Als jij deze tips toepast, dan kun jij optimaal genieten van je prachtige Calathea.

Bloemenbureau sansevieria te gebruiken tot 2025 05 04 1 Bloemenbureau sansevieria te gebruiken tot 2025 05 04 1

Sansevieria

Een andere groene kamerplant die voor een groene start zorgt, is de Sansevieria. Deze groene stekelige plant is makkelijk in onderhoud en daarom voor diegene met iets minder groene vingers een perfecte keuze. De van oorsprong uit Afrika afkomstige plant behoort sinds 2017 tot de Dracaena plantenfamilie. De plant is van nature droogte gewend en heeft daarom weinig water nodig. De Sansevieria heeft eens per vier tot zes weken een scheutje water in de winter nodig. In de zomer is dit eens per twee weken. Verder maakt het voor de Sansevieria niet uit waar deze staat, of dit nu een donkere of lichte en warme plek is. Deze plant redt zichzelf wel.

Leuk weetje... De Sansevieria wordt ook wel vrouwentong genoemd, vanwege de scherpe bladeren die symbool staan voor de 'scherpe' tong van een vrouw.

Meer inspiratie

Bacopa Craspedia PhalaenopsisBacopa Craspedia Phalaenopsis
Ebus Portretten 35 Funs
Flower fever

De afgelopen jaren zijn we op onze kwekerij volop bezig geweest met het assortiment

3 M8 A39853 M8 A3985
Ebus Portretten 35 Funs
Voorjaarsgeluk

Wat een geluk, de lente staat voor de deur! En dus is het weer

3 M8 A38853 M8 A3885
Ebus Portretten 35 Funs
Een fris begin

Januari staat voor een fris begin, want hoe gezellig wij de warme feestdagen ook