Logo Ebus Planten

Hoe zorg je voor het juiste zomerassortiment?

De zomerperiode is sinds 21 juni officieel van start gegaan. Dat betekent dat er warme en zonnige dagen voor de deur staan en die dagen worden ieder jaar steeds extremer. Het is goed om hier je assortiment op aan te passen en de juiste planten in huis te halen voor je klanten. Wij geven je daarom tips voor planten die goed tegen de hitte en droogte kunnen. Op die manier gaan je klanten met de juiste producten de deur uit en kunnen ze optimaal genieten van hun zomertuin.

Ebus Portretten 35 Funs 1 juli, 15:00 uur
DSC00184 DSC00184

Lavendel

Lavendel is een van de meest geliefde tuinplanten en mag dan ook zeker niet in dit rijtje ontbreken. Het hele jaar kun je genieten van deze decoratieve, kleurrijke en heerlijk geurende plant. Deze plant kan goed door als bodembedekker, struik of in een pot.
De lavendel bloeit van juni tot ver in de nazomer. Daarnaast is de plant winterhard en daardoor perfect om in een tuin te plaatsen. Verder trekt de plant ook vlinders aan en geniet je van een fantastisch uitzicht.

Het is belangrijk dat je de plant goed en tijdig terugsnoeit, dit doe je in maart en augustus. In maart snoei je de plant terug tot 1/3e. Na de bloeiperiode die rond eind augustus is afgelopen, is de zomersnoei. Hierbij knip je enkel de uitgebloeide bloemstelen en stengeltopjes terug. Zo kun je in de winter ook nog genieten van deze plant.

ERI 001z ERI 001z

Erigeron karvinskianus (Mexicaans Madeliefje)

De Erigeron karvinskianus, ofwel Mexicaans Madeliefje is nog zo'n zomerbloeier. Deze plant bloeit van mei tot oktober. De Erigeron karvinskianus heeft meerkleurige bloemen in de kleuren wit, geel, roze en lila met allen een geel hart.

Deze plant staat het liefst in de volle zon en heeft weinig zorg nodig. Daarnaast is hij winterhard, droogtetolerant en verdraagt de plant (zee)wind. Makkelijker kan bijna niet toch? Maar let op, deze plant is beperkt verkrijgbaar.

IMG 0754 IMG 0754

Hydrangea

De Hydrangea ofwel Hortensia genaamd, is nog zo'n prachtige zomervariant. Deze plant staat bekend om zijn mooie grote en gekleurde bollen. De plant komt oorspronkelijk uit Azië en is dus een echte exotische variant. De Latijnse naam Hydrangea betekent waterkruik. De reden voor deze naam is, omdat de plant veel water nodig heeft. De Hydrangea is verkrijgbaar in diverse kleuren. Wist je trouwens dat iedere kleur van de Hydrangea een eigen betekenis heeft? Zo staat roze voor liefde en oprechtheid, blauw voor vergeving, wit voor opscheppen en paars voor overvloed en begrip.

De Hydrangea heeft veel water nodig, minimaal 2 keer per week. De grond waar van de plant dient altijd lichtvochtig te zijn. Verder staat de plant het liefst op een zonnige plek, of op een plek met halfschaduw zonder direct zonlicht.

Shutterstock 623904428 Shutterstock 623904428

Kruidenplanten

Ten slotte zijn kruidenplanten ook zeker een goede toevoeging voor jouw zomerassortiment. Er zijn diverse soorten kruidenplanten waaronder: munt, basilicum, dragon of oregano die het goed doen tijdens de warme dagen.

Het zorgt niet alleen voor een frisse groene kleur in je tuin, maar daarnaast kun je er op bourgondisch vlak ook van genieten door deze toe te voegen aan gerechten of drankjes. De kruidenplanten staan het liefst op een zonnige plek in de tuin. Zon zorgt namelijk voor de meest intense kleur, geur en smaak van de planten.

D6b481867575e3c93ea33fc126873aee D6b481867575e3c93ea33fc126873aee

Yucca rostrata

De Yucca rostrata staat ook wel bekend als de Palmlelie. Hij komt oorspronkelijk uit de woestijnen van Noord-Mexico en West-Texas, waar de temperatuur in de nacht tot ver onder het vriespunt kan dalen. De plant past dus perfect in ons Noord-Europese klimaat, waar het in de winter koud en in de zomer warm is. De Yucca rostrata is een echte exotische plant en een eyecather voor in je winkel en tuin.

De plant is gemakkelijk in onderhoud. Het liefst staat hij op een zonnige plek en daarnaast krijgt de plant het liefst niet al te veel water. Verder is het belangrijk dat de grond goed gedraineerd is. Dit kun je het beste doen met zandgrond. Zo geniet je optimaal van de Yucca rostrata.

Meer inspiratie

Bacopa Craspedia PhalaenopsisBacopa Craspedia Phalaenopsis
Ebus Portretten 35 Funs
Flower fever

De afgelopen jaren zijn we op onze kwekerij volop bezig geweest met het assortiment

3 M8 A39853 M8 A3985
Ebus Portretten 35 Funs
Voorjaarsgeluk

Wat een geluk, de lente staat voor de deur! En dus is het weer

3 M8 A38853 M8 A3885
Ebus Portretten 35 Funs
Een fris begin

Januari staat voor een fris begin, want hoe gezellig wij de warme feestdagen ook