Logo Ebus Planten

Hoe zorg je voor een juiste sfeer tijdens de paasdagen?

Het is bijna zover, Pasen! Op 4 en 5 april genieten we met het gezin van een lang weekend met een gedekte tafel en heel veel lekkers. Maar uiteraard wil je in de weken voorafgaand je winkel ook zo paasproof mogelijk inrichten. Maar wat heb je verder nodig naast een gedekte tafel? Juist, paasproof planten die de sfeer en het thema van deze feestdagen helemaal afmaken.

Ebus Portretten 35 Funs 25 maart, 14:00 uur

Haal het paasthema in huis door gele planten in huis te halen. Deze kleur zorgt voor een frisse look en fleurt je hele winkel, huis of tuin op.

Om jullie op weg te helpen hebben wij enkele gele planten voor jullie uitgezocht die het uitermate goed doen tijdens deze dagen. Dus doe wat inspiratie op en zorg voor een verrassend aanbod en een feestelijk (t)huis.

DSC09144 DSC09144

Narcis

De gele narcis is een echte lentebloeier en perfect om op tafel te zetten tijdens Pasen of in de tuin te laten bloeien. Je herkent de bloem aan de trompetvormige bloem die licht vooroverbuigt. De narcis komt in meerdere kleuren zoals roze, oranje, rood en wit, maar uiteraard houden we het tijdens Pasen bij de gele variant.

88d362f7d9bd8e7a1c670a7c8c2b2bf4 88d362f7d9bd8e7a1c670a7c8c2b2bf4

Kalanchoë

De Kalanchoë is dé perfecte plant voor de paasdagen. Het is een zeer makkelijk te verzorgen kamer- en tuinplant. De Kalanchoë staat graag op een zonnige plek en groeit het beste bij temperaturen tussen de 10 – 25 graden en heeft weinig water nodig. Deze plant maakt je vrolijk tijdens de paasdagen.

Gele cymbidium orchidee heeft zeer decoratieve bloemaren 54401 358 Gele cymbidium orchidee heeft zeer decoratieve bloemaren 54401 358

Orchidee

De orchidee is een prachtig bloeiende plant die tijdens Pasen de show kan stelen. Ga voor de gele variant en het fleurt meteen op. Ook deze plant heeft weinig water nodig, maar staat wel graag op een plek met voldoende licht. Zorg ervoor dat het niet direct in het zonlicht staat, want dat zou de plant doffer kunnen maken en voor schade aan het blad kunnen zorgen. Ga voor een gele Phalaenopsis of een gele Cymbidium!

Kamerbrem klein shutterstock 1024x934 1 Kamerbrem klein shutterstock 1024x934 1

Genista

Ten slotte willen we ook de gele Genista, ofwel kamer- of heidebrem niet aan jullie voorbij laten gaan. Het is geen typische tuin- of kamerplant, maar past vanwege zijn gele verschijning perfect bij het thema Pasen. De plant bloeit flink en ruikt daarnaast ook nog eens heerlijk! Dus de perfecte catch voor in je huis of tuin. In huis staat de plant graag op een koele, maar zonnige plek. Buiten kan hij behandeld worden als een kuipplant en daarnaast is hij ook nog een winterhard. Hij is verkrijgbaar in struik- en stamvorm.

Meer inspiratie

Bacopa Craspedia PhalaenopsisBacopa Craspedia Phalaenopsis
Ebus Portretten 35 Funs
Flower fever

De afgelopen jaren zijn we op onze kwekerij volop bezig geweest met het assortiment

3 M8 A39853 M8 A3985
Ebus Portretten 35 Funs
Voorjaarsgeluk

Wat een geluk, de lente staat voor de deur! En dus is het weer

3 M8 A38853 M8 A3885
Ebus Portretten 35 Funs
Een fris begin

Januari staat voor een fris begin, want hoe gezellig wij de warme feestdagen ook