Logo Ebus Planten

Vier tips voor de feestdagen

De feestdagen komen er aan! Een drukke periode die veel gezelligheid met zich meebrengt. Iedereen is ijverig bezig om zijn of haar winkel in de juiste sferen te brengen. Maar hoe gaan we dit doen en wat wil de klant?

In onze vorige blog hadden we het al over Blossombs en dat dit een prachtig product is voor de feestdagen. In deze blog zullen wij nog eens vier feestelijk producten voor jou uitlichten.

Ebus Portretten 35 Funs 12 december, 12:36 uur
IMG 3532 IMG 3532

Glitter and glamour

Een opvallende verschijning is het zeker, de Cyclaam gedipt in glitter. Het is dan ook niet voor niets een razend populaire plant. Het Alpen viooltje, zoals hij ook wel wordt genoemd komt voornamelijk uit het Middellandse Zeegebied en werd in de 16e eeuw Europa ingevoerd. Vandaag de dag is de Cyclaam verkrijgbaar in velen vrolijke en uitgesproken kleuren.

De Cyclaam geeft de voorkeur aan een lichte en koelere plek op het noorden. Is de Cyclaam uitgebloeid? Geen zorgen. Met de juiste zorg kun je van deze plant blijven genieten. De Cyclaam heeft behoefte aan een rustperiode, waarin steeds minder water gegeven dient te worden. Hierdoor zullen de bladeren langzaam afsterven. Wanneer je de knol vervolgens overpoot en weer van water voorziet, dan zullen de bladeren en bloemen weer tevoorschijn komen.

De Cyclaam is in onze cash & carry verkrijgbaar in de kleuren roze, rood, paars, wit en meerkleurige varianten, met of zonder glitters. Hebben wij een variant niet op voorraad, dan is deze altijd te bestellen.

Boostboeketjes 021 0856 1920x Boostboeketjes 021 0856 1920x

Een echt paradepaardje!

De Amaryllis is met zijn fluweel zachte blaadjes een sprankelende verschijning tijdens de feestdagen. En is verkrijgbaar in velen kleuren, van effen wit, rood, geel, roze, paars en oranje. Tot aan fusion varianten met verschillende patronen. De plant komt oorspronkelijk uit de tropische gebieden van Zuid-Amerika. Maar kleurt in de winter in Nederland de huiskamers.

De Amaryllis komt als kamerplant het beste tot zijn recht bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden. Is het te warm dan is de plant snel uitgebloeid maar is het te koud dan komt de plant niet tot bloei. Leuk om te weten is dat over het algemeen: hoe groter de bol, hoe meer bloemen.

In onze cash & carry verkopen wij een groot assortiment Amaryllissen. Zowel in pot als ook voorzien van een feestelijk wax laagje, glitters of zelfs handgeschilderd.

21716 21716

Anthurium

De flamingo plant, met zijn glimmende groene bladeren en gekleurde schutbladeren, maakt van iedere ruimte een feest. Hij is niet voor niets een favoriet onder de kamerplanten.

Rood is de kleur die van oudsher geassocieerd wordt met de kerstdagen maar vandaag de dag zijn kerstkleuren een steeds ruimer begrip. Hoe leuk is het dan ook dat de Anthurium, zoals je hem wellicht beter kent, verkrijgbaar is in de meest uiteenlopende kleuren. Van roze, rood, paars en wit tot aan geel, oranje of groen.

De Anthurium is niet alleen een schitterende verschijning, maar ook nog eens makkelijk in onderhoud. De plant die van oorsprong uit de tropische regenwouden van Zuid-Amerika komt, gedijt goed op een warme standplaats met een hoge luchtvochtigheid en geniet intens van een sproeibeurt. In ruil hiervoor staat de plant het hele jaar in bloei.

IMG 4992 IMG 4992

Meer dan alleen rood

Wist jij dat wij in onze eigen kwekerij maar liefst 32 soorten Kerststeren kweken? Waarvan 17.000 stuks in 13cm pot, 4.500 stuks in 23cm pot als toef, 1.500 stuks in 23cm als stam en 500 stuks 27cm hangpotten.

Bij de Kerstster zijn het verrassend genoeg niet de bloemen maar de schutbladeren die de diverse kleuren laten zien. De meeste mensen zijn bekend met de rode variant. Maar de Poinsettia, zoals hij officieel heet, is tegenwoordig verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren. Van verschillende tinten geel en roze tot aan meerkleurige varianten.

Na de feestdagen, wanneer de kerstversieringen weer de kast in gaan, wordt ook vaak de Kerstster de deur uit gedaan. Wat veel mensen dan ook niet weten is dat deze plant met de juiste verzorging zelfs tot lang in het nieuwe jaar zijn levendige kleur behoudt.

Bij Ebus Planten helpen wij jou graag bij het opdoen van inspiratie! Heb je vragen? Dan staat ons team voor je klaar om ze te beantwoorden.

Meer inspiratie

Bacopa Craspedia PhalaenopsisBacopa Craspedia Phalaenopsis
Ebus Portretten 35 Funs
Flower fever

De afgelopen jaren zijn we op onze kwekerij volop bezig geweest met het assortiment

3 M8 A39853 M8 A3985
Ebus Portretten 35 Funs
Voorjaarsgeluk

Wat een geluk, de lente staat voor de deur! En dus is het weer

3 M8 A38853 M8 A3885
Ebus Portretten 35 Funs
Een fris begin

Januari staat voor een fris begin, want hoe gezellig wij de warme feestdagen ook