Logo Ebus Planten

Groen begonnen is het halve werk

Januari is een bijzondere maand. De kerstboom is inmiddels de deur uit, de versieringen zijn opgeruimd en we merken dat er iets mist. Onze omgeving voelt leeg en kan wel wat groen gebruiken. Ondanks dat de dagen langer worden is het voor de meeste tuinklussen nog te koud. Dit betekent voor de meeste van ons dat de focus deze maand bij de groene kamerplant ligt. Onze cash & carry staat er op dit moment vol mee, in deze blog lichten we er een paar uit.

Ebus Portretten 35 Funs 19 januari, 07:00 uur
04 peperomia 05 04 peperomia 05

One big happy family

De Peperomia, die uit Zuid-Amerika komt, staat in Brazilië symbool voor geluk. Dus wat is er nu leuker dan deze plant cadeau krijgen?

Wat deze kamerplant zo bijzonder maakt, is dat de Peperomia familie zo divers en uiteenlopend is. Zet je sommige soorten naast elkaar dan kun je niet zien dat ze tot dezelfde familie behoren.

Ook belangrijk om te weten is dat deze plant niet veel onderhoud en verzorging nodig heeft. Perfect dus voor iemand die geen groene vingers heeft. Je geniet het langste van de Peperomia wanneer je ervoor zorgt dat de grond altijd licht vochtig is, en dat hij in indirect zonlicht staat.

Door de hoeveelheid soorten in de Peperomia familie, is er voor iedereen wel wat wils. Nu is het de vraag, welke Peperomia(s) kies jij?

20221229154833 3 M8 A9798 20221229154833 3 M8 A9798

Volop varens

Wie kent hem niet, de varen! Hij komt overal ter wereld voor. Deze oeroude plant, plant zich voort doormiddel van sporen. De varen maakt dan ook geen bloemen aan, maar dit maakt hij dubbel en dik goed door zijn prachtige divers gekleurde en gevormde bladeren.

De varen groeit van nature op een schaduwrijke plek. Het is daarom de perfecte plant voor een plek in de halfschaduw. De varen groeit het beste bij een hoge luchtvochtigheid. Houd de potgrond altijd lichtvochtig en geef de plant af en toe een sproeibeurt.

In onze eigen kwekerij kweken wij velen soorten varens. Hoeveel precies? Kom daarvoor maar langs in onze cash & carry. En staat het soort die jij zoekt er niet bij, vraag dan een van onze medewerkers naar de mogelijkheden.

IMG 6813 IMG 6813

De grote onbekende

De Anthurium Silver Blush. Ken jij hem al? Dit in eerste instantie compacte plantje is niet heel bekend en dat is wat hem origineel maakt. De plant valt alleen al op door zijn hartvormige bladeren en zilverkleurige nerven. Maar ook zijn fluweelzachte textuur en heldergroene kleur maakt deze plant bijzonder.

Het leuke is dat onder de juiste groei omstandigheden deze plant behoorlijk groot kan worden. De Anthurium Silver Blush komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en gedijt het beste in een hoge luchtvochtigheid en indirect zonlicht. Zorg dan ook dat de potgrond altijd licht vochtig blijft. Maar besproei de bladeren niet, want door de fluweelzachte bladtextuur kan er schimmel ontstaan.

De Anthurium Silver Blush is ook nog eens de favoriet van onze inkoper Marc!

Meer inspiratie

Bacopa Craspedia PhalaenopsisBacopa Craspedia Phalaenopsis
Ebus Portretten 35 Funs
Flower fever

De afgelopen jaren zijn we op onze kwekerij volop bezig geweest met het assortiment

3 M8 A39853 M8 A3985
Ebus Portretten 35 Funs
Voorjaarsgeluk

Wat een geluk, de lente staat voor de deur! En dus is het weer

3 M8 A38853 M8 A3885
Ebus Portretten 35 Funs
Een fris begin

Januari staat voor een fris begin, want hoe gezellig wij de warme feestdagen ook