Logo Ebus Planten

Gift-spiration

Planten brengen leven en uitstraling, geven kleur aan het interieur en zijn de manier om de toon te zetten. Zeker nu de feestdagen voor de deur staan, zijn planten de ideale manier om de sfeer van gezelligheid en samenzijn te creëren waar we zo naar verlangen.

Ebus Portretten 35 Funs 14 december, 06:00 uur
3 M8 A0391 3 M8 A0391

Bomvol uitstraling

Waxbollen zijn de afgelopen jaren mateloos populair geworden en wij snappen wel waarom. Dit product is in zoveel kleuren en formaten te verkrijgen is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Laat je creativiteit de vrije loop!

De meest geschikte bloembollen voor het waxproces zijn de Hyacinth en de Amaryllis. Het waxen van de bollen is een nauwkeurig proces. Eerst worden de bollen behandeld zodat de bloeiperiode op het juiste moment plaatsvindt. Vervolgens worden de bollen gewaxt, maar is de wax te koud dat zal de uitstraling niet optimaal zijn en is de wax te warm, dan kunnen de bollen beschadigd raken.

Water geven is niet nodig. In de bol zitten namelijk alle voedingstoffen die de bloemen nodig hebben. Zodra de bollen op en plek staan met kamertemperatuur zullen zich binnen een aantal weken prachtige bloemen ontwikkelen.

Tip: draai de bollen om de zoveel tijd zodat ze recht omhoog blijven groeien.

3 M8 A0419 3 M8 A0419

Een opmerkelijke verschijning

De kerstcactus, ook wel lidcactus genoemd, is een unieke plant. Waar de meeste bloeiende kamerplanten zich rond deze tijd in een rustperiode bevinden, kan de kerstcactus vanaf november vol in bloei staan, met verassende witte, roze, rode oranje of paarse bloemen. Wat het bij uitstek een uitbundige en feestelijk plant maakt.

De verzorging van de kerstcactus verschilt van de gewone cactus. Dit komt omdat deze plant oorspronkelijk uit het Braziliaanse regenwoud komt. Wist jij bijvoorbeeld dat, wanneer de kerstcactus knoppen bevat, hij niet te veel verplaatst mag worden? Omdat anders de kans bestaat dat hij zijn knopen laat vallen.

Hoewel de kerstcactus begint met lange rechtopstaande stengels zal de plant uiteindelijk als hangplant gaan groeien. En kun je met weinig moeite een overvloed aan bloemen creëren.

3 M8 A3834 3 M8 A3834

Winter wonder

Hoe creëer je een winterwonderland in ons klimaat? Waar de kans op een witte Kerst inmiddels en helaas klein is.

Beleef de kerstsfeer met de leuke kerstboompjes van dennengroen voorzien van een laag paraffine waardoor je een magisch effect krijgt. Decoreer ze bijvoorbeeld met lampjes voor een gezellige uitstraling.

Het leuke van deze boompjes is dat je er geen werk aan hebt en dat ze toch lang mooi blijven.

Deze wonderlijke kerstboompjes zijn in verschillende maten in onze cash & carry verkrijgbaar.

3 M8 A0403 3 M8 A0403

Green-Bird natuurlijk!

Terwijl je er binnen knus bijzit, genieten van het buitenleven? En tegelijkertijd de vogels een helpende hand bieden in een periode van voedselschaarste? Dat kan op een creatieve manier met de producten van Green-Bird.

Al vanaf het ontstaan van het bedrijf verwerkt Green-Bird met natuurlijke materialen zoals mos, stro en diverse gecertificeerde vogelvoederproducten. Om allerlei vogels naar tuin of balkon te trekken. De Mees en Vink zijn bijvoorbeeld dol op de zwarte zonnebloempitten. Maar ook de Winterkoning, Roodborst, Mees, Specht en Boomklever eten graag van de vetbollen.

In onze cash & carry vind je een breed assortiment aan Green-Bird vogelvoer creaties.

Meer inspiratie

Bacopa Craspedia PhalaenopsisBacopa Craspedia Phalaenopsis
Ebus Portretten 35 Funs
Flower fever

De afgelopen jaren zijn we op onze kwekerij volop bezig geweest met het assortiment

3 M8 A39853 M8 A3985
Ebus Portretten 35 Funs
Voorjaarsgeluk

Wat een geluk, de lente staat voor de deur! En dus is het weer

3 M8 A38853 M8 A3885
Ebus Portretten 35 Funs
Een fris begin

Januari staat voor een fris begin, want hoe gezellig wij de warme feestdagen ook