Logo Ebus Planten

Uit eigen kwekerij

Wist je dat wij in totaal drie eigen teeltlocaties hebben, allen gevestigd in Venlo? Wij zijn trots op onze kassen en buitenvelden die in totaal een oppervlakte van ruim 3 hectare beslaan. Wij hebben een zeer breed assortiment aan vaste planten, voorjaars- en zomerbloeiers, najaarsbloeiers, varens en de Euphorbia pulcherrima (ofwel kerstster) allen uit eigen kwekerij. In deze blog lichten wij onze favorieten van het moment uit, waarvan wij denken dat ze niet in jouw winkel mogen ontbreken!

Ebus Portretten 35 Funs 27 mei, 13:00 uur
DSC00490 DSC00490

Zonnebloem

Wat begon als een minuscuul zaadje is uitgegroeid tot een prachtige zonnebloem. De zonnebloem is één van de bekendste bloemsoorten die we hebben. Met zijn lange steel en grote gele bloem is deze dan ook niet te missen. De zonnebloem komt van oorsprong uit Centraal- en Zuid-Amerika. De wetenschappelijk naam van de Zonnebloem luidt Helianthus annuus, deze naam is samengesteld vanuit de woorden helios en anthos, welke zon en bloem betekenen.

Voor veel mensen staat de zonnebloem symbool voor de zomer en daarnaast wordt het officieel als een symbool voor betrokkenheid, geluk, toewijding, bewondering en lang leven gezien. Perfect dus als je iemand in het zonnetje wilt zetten!

DSC00748 DSC00748

Geranium

De Geranium is een bekende plant, onder andere van het gezegde 'achter de Geraniums zitten'. De plant siert al vanaf de 18e eeuw vele balkons, tuinen en woonkamers.
De plant heeft een diversiteit aan keuren, bladeren, bloemen, vormen, groottes en groeivormen. Daarnaast is de plant ook in onwijs veel kleuren en tweekleurige varianten verkrijgbaar.
Oorspronkelijk komt de geranium uit Zuid-Afrika, waar maar liefst meer dan 250 soorten groeien.

Wist je dat de frisse geur van de geranium een positief effect heeft op het menselijk lichaam? Het kalmeert namelijk het zenuwstelsel en door het inademen van de aroma kan slapeloosheid, hoofdpijn en prikkelbaarheid afnemen.

DSC00584 DSC00584

Perkplanten in hangpot

Verder hebben we ook een zeer mooi en divers assortiment aan perkplanten in hangpotten vanuit eigen kwekerij. Er is altijd wel een plek voor hangpotten met perkplanten in jouw winkel. Met deze kleurrijke planten kun je het zelf zo bont maken als je wilt.

De perkplanten zijn makkelijke planten welke het liefst in de zon staan, maar ook in de halfschaduw doen ze prima hun werk. Wel is het belangrijk dat ze voldoende water krijgen, zeker in de zomertijd. Daarna kun je volop genieten van deze prachtige plant tot in de herfst.

Meer inspiratie

Bacopa Craspedia PhalaenopsisBacopa Craspedia Phalaenopsis
Ebus Portretten 35 Funs
Flower fever

De afgelopen jaren zijn we op onze kwekerij volop bezig geweest met het assortiment

3 M8 A39853 M8 A3985
Ebus Portretten 35 Funs
Voorjaarsgeluk

Wat een geluk, de lente staat voor de deur! En dus is het weer

3 M8 A38853 M8 A3885
Ebus Portretten 35 Funs
Een fris begin

Januari staat voor een fris begin, want hoe gezellig wij de warme feestdagen ook