Logo Ebus Planten

Een fris begin

Januari staat voor een fris begin, want hoe gezellig wij de warme feestdagen ook vinden, wanneer de groene tijd weer aanbreekt zijn we in ons element. De tijd van de grote schoonmaak en groene kamerplanten is weer aangebroken.

Ebus Portretten 35 Funs 29 januari, 08:30 uur
3 M8 A3878 3 M8 A3878

Gezond groen

Is het te guur en grijs om naar buiten te gaan? Dan maak je toch een gezond en sfeervol binnenklimaat. Er zijn velen planten met een sterke luchtzuiverende werking die een kei zijn in het afbreken van schadelijke gassen. Deze super planten zorgen ook nog eens voor een hogere luchtvochtigheid.

Een van deze luchtzuiverende planten is de opvallende krulvaren. Die het vanwege de optimale luchtvochtigheid goed doet op de badkamer. Maar ook op donkere plekken waar de meeste andere planten niet goed gedijen.

En dan is er nog de veelzijdige Spathiphyllum. Die laat ons duidelijk weten wanneer hij water nodig heeft. Een ijzersterke en gezonde kamerplant.

De klimop is alleen voor buiten? Nee, de klimop is ook een prachtige kamerplant die perfect past in het rijtje van luchtzuiverende planten. Met deze klimplant kun je ook in de hoogte gezond groen creëren.

Ben jij net zoals ons helemaal fan van mooie en veelzijdige kamerplanten? In onze cash & carry bieden wij een ruim assortiment aan.

3 M8 A3881 3 M8 A3881

De grootste kamerplanten

Het kan klein en compact, maar het kan ook groot, groter, grootst. Per slot van rekening is er een leegte op te vullen nu de kerstboom weer de deur uit is.

De Monstera zoals de naam het al zegt, kan een echte monsterplant worden. Met de juiste verzorging en omstandigheden zal hij keer op keer nieuwe bladeren aanmaken. Wist je dat hij in zijn natuurlijk habitat in Zuid-Amerika wel 20 meter hoog kan worden? Met zijn luchtwortels weet hij zich vast te zetten aan boomstammen en rotsen. Je kunt je dan ook wel voorstellen dat bij de Monstera als kamerplant een mosstok een echte must is. Wist je dat we ook mosstokken los verkopen in onze cash & carry? Is dat even handig.

De meest bekende Monstera, ook wel gatenplant genoemd, is die met donkergroene bladeren. Maar ben jij al bekend met de opvallende wit bonte variant? Nog een pluspunt is dat de Monstera niet veel verzorging nodig heeft. Onthoud wel dat hij behoefte heeft aan voldoende indirect zonlicht. En dat de wortels niet in een laagje water mogen staan.

Wist jij dat de Monstera de favoriete plant is van Jeanine? Volg ons op social media voor meer leuke verhalen en het laatste nieuws.

3 M8 A3871 3 M8 A3871

Koko kwaliteit

Een uniek natuurlijk product en ook nog eens volledig plastic vrij. Met de producten van Kokodama kun je op een creatieve manier je omgeving verrijken met groen! Geen hoek is veilig want binnen het assortiment van Kokodama vind je een brede keuze aan hang- en staande potten, voorzien van zorgvuldig geselecteerde kamerplanten.

Op een duurzame manier wordt er gebruik gemaakt van de kokospalmvezels. Dit originele product verteld ook nog eens een positief verhaal. Want de Kokodama is namelijk 100% biologisch afbreekbaar.

Meer informatie over dit product vind je op de website van Kokodama of vraag een van onze collega's op de cash & carry.

Meer inspiratie

Bacopa Craspedia PhalaenopsisBacopa Craspedia Phalaenopsis
Ebus Portretten 35 Funs
Flower fever

De afgelopen jaren zijn we op onze kwekerij volop bezig geweest met het assortiment

3 M8 A39853 M8 A3985
Ebus Portretten 35 Funs
Voorjaarsgeluk

Wat een geluk, de lente staat voor de deur! En dus is het weer

3 M8 A04013 M8 A0401
Ebus Portretten 35 Funs
Gift-spiration

Planten brengen leven en uitstraling, geven kleur aan het interieur en zijn de manier