Logo Ebus Planten

Deze kamerplanten en pompoenen zorgen voor kleur tijdens de gure en grijze dagen

De herfst is inmiddels begonnen en dat is ook te merken aan het weer. De zon maakt steeds vaker plaats voor bewolking en regenachtige dagen. Dit betekent dat de gure en frisse dagen weer voor de deur staan. Tijdens deze dagen kan jouw winkel of (t)huis wel wat extra kleur gebruiken. Deze gekleurde planten zijn daarom een perfecte toevoeging voor dit seizoen.

Ebus Portretten 35 Funs 30 september, 15:00 uur
10 10

Tradescantia Nanouk

De Tradescantia Nanouk is een prachtige plant. De bladeren bestaan uit een groene en roze kleur wat een mooi contrast geeft. De plant komt van oorsprong uit Zuid-Amerika. Qua verzorging is de plant redelijk makkelijk bij te houden. De Tradescantia kan zowel in direct als indirect zonlicht staan en verder heeft de plant regelmatig water nodig. De plant is beschermd met kwekersrecht onder de naam Tradescantia albiflora 'Nanouk'.

IMG 7953 IMG 7953

Bromelia

De Bromelia is een prachtige kamerplant en staat bekend om zijn opvallende en gekleurde bloemen. De Bromelia bestaat uit een 'koker' van gekleurde bladeren. Hierdoor wordt de plant ook wel eens kokerplant genoemd. De Bromelia komt in diverse soorten en kleuren, waardoor er altijd wel een plant voor iedereen bijzit. De Bromelia groeit op diverse plekken in het wild zoals de Peruaanse kust of de Andes-hooglanden.

De Bromelia staat graag op een lichte, zonnige plek en heeft maar weinig water nodig. De plant slaat water op in de bloem. Zorg er daarom voor dat er altijd een klein laagje water in de kelk (bloem) zit.

Bloemenbureau codiaeum te gebruiken tot 2023 02 11 Bloemenbureau codiaeum te gebruiken tot 2023 02 11

Croton Codiaeum

De Croton Codiaeum staat bij ons ook wel bekend als de wonderstruik. Deze kamerplant komt van oorsprong uit Indonesië en India, maar heeft inmiddels ook een plekje in verschillende (woon)kamers weten te vinden. De Croton Codiaeum is een binnenplant die opvalt vanwege zijn gekleurde bladeren. De bladeren komen in diverse kleuren voorbij zoals: geel, rood, oranje en paars. Vanwege de kleuren vinden wij hem perfect bij de herfstperiode passen. Qua verzorging heeft de plant 1 á 2 keer per week water nodig en staat hij graag in de zon.

IMG 7944 2 IMG 7944 2

Pompoenen

Als je aan herfst denkt, dan denk je aan... pompoenen! Pompoenen zijn dé sfeermakers voor de herfst. Pompoenen worden in het Latijns Cucurbita genoemd. Ze komen in allerlei verschillende soorten, maten, vormen en kleuren. Pompoenen komen van oorsprong uit een warm tropisch klimaat, namelijk Midden-Amerika.

Tijdens de koude dagen hier brengen ze flink wat kleur, voornamelijk de geel- en oranjegekleurde soorten. Verder kunnen de pompoenen ook op diverse manieren worden ingezet, bijvoorbeeld als decoratie of in diverse arrangementen.

Meer inspiratie

Bacopa Craspedia PhalaenopsisBacopa Craspedia Phalaenopsis
Ebus Portretten 35 Funs
Flower fever

De afgelopen jaren zijn we op onze kwekerij volop bezig geweest met het assortiment

3 M8 A39853 M8 A3985
Ebus Portretten 35 Funs
Voorjaarsgeluk

Wat een geluk, de lente staat voor de deur! En dus is het weer

3 M8 A38853 M8 A3885
Ebus Portretten 35 Funs
Een fris begin

Januari staat voor een fris begin, want hoe gezellig wij de warme feestdagen ook