Logo Ebus Planten

De herfst in al zijn geuren en kleuren

De stijltrend dit seizoen is Traditional Sentiment. Het idee achter dit thema is het terugbrengen van het oude bekende. Planten die een nostalgisch gevoel opwekken staan hierin centraal. Dat deze planten al bij oma in huis stonden betekent niet dat ze als ouderwets bestempeld kunnen worden. In tegendeel, vele planten zijn tijdloos en door verschillende rassen en soorten te combineren kom je tot verassende stijlen.

In deze tijden merken wij dat mensen behoefte hebben aan kleur. Het is dan ook niet gek dat veel planten uit deze collectie rijk zijn aan bonte, diepe en felle kleuren. Denk bijvoorbeeld aan de Kalanchoë en Platycerium in de kamerplanten collectie. En de Camelia, Helleborus (uit eigen kwekerij) en Leucothoe in de buitenplanten collectie.

Ebus Portretten 35 Funs 6 oktober, 10:27 uur
Tc aw22 pv ts houseplants saintpaulia 2 2 med 0 0 Tc aw22 pv ts houseplants saintpaulia 2 2 med 0 0

Welke kleur kies jij?

De plant die bekend staat om zijn intense diepe kleuren en zijdezacht blad is de Saintpaulia. Het Kaaps viooltje zoals hij ook wel genoemd wordt komt oorspronkelijk uit Oost-Afrika. Eind 19e eeuw kwam de plant naar Europa en ontplooide zich tot de populaire kamerplant die wij vandaag de dag kennen.

Het zal je dan ook niet verbazen dat deze plant met zijn kleurrijke trossen bloemen bijna het gehele jaar in bloei staat. Ben je opzoek naar afwisseling? Dan is de Saintpaulia een goede keuze want hij is bij ons verkrijgbaar in vele kleuren waaronder: rood, roze, paars, blauw, wit en meerkleurige varianten. En dat niet alleen, er is ook nog variatie in de vorm van de bloemen!

Om de Saintpaulia het beste tot zijn recht te laten komen is het belangrijk dat hij genoeg indirect licht krijgt. Vocht op de bladeren vindt deze kamerplant helemaal niet prettig. Je doet er dus goed aan om van onderaf water te geven.

Tc aw22 pv ts houseplants marantha 3 3 med 0 Tc aw22 pv ts houseplants marantha 3 3 med 0

Maranta

Vind jij de tekeningen van de Maranta ook zo prachtig? Met vele soorten, allemaal met een bijzonder bladpatroon, is er voor ieder wat wils.

De Maranta is een bijzondere kamerplant. Als de avond valt dan vouwt hij zijn bladeren naar boven. Hierdoor lijken de bladeren op biddende handen. Dit is de reden dat deze plant ook wel gebedsplant wordt genoemd. Het leuke van deze plant is dat wanneer hij klein is vaak rechtop groeit. Naarmate de plant groter wordt zal hij veranderen in een hangplant.

De plant komt uit Zuid-Amerika en is van oorsprong een tropische plant. Hij houdt van een schaduwrijke plek en een hoge luchtvochtigheid. Een plek dicht bij de verwarming is dan ook niet aan deze plant besteed.

Tc 22 ts aw pv pinus 2 3 med 0 Tc 22 ts aw pv pinus 2 3 med 0

Stam of struik?

De Pinus, iedereen kent hem wel. Hij groeit namelijk in grote delen van het noordelijk halfrond gewoon in het wild. Met zijn diepgroene kleur en fraaie dennenappels is hij ook in de tuin of op het balkon een gewilde verschijning.

Over deze plant hoef je je absoluut geen zorgen te maken. Door de kleverige hars die hij aanmaakt is de pijnboom goed beschermd tegen de elementen. In Japan is het snoeien van deze plant een ware kunstvorm. Met de nodige creativiteit kun je er zelf de gewenste vorm aan geven en op deze manier zorgen voor de nodige diversiteit.

Wil je deze prachtige plant graag in jouw assortiment hebben? Bij ons is de Pinus zowel in struik als stamvorm verkrijgbaar.

3126 17 3126 17

Bladbegonia

Bij de bladbegonia, zoals de naam al doet vermoeden, hebben de uitbundige bladeren de hoofdrol. Er is zoveel keuze in kleuren, texturen en vormen waardoor je niet uitgekeken raakt.

Deze kamerplant vraagt niet veel van je. Wel houdt de Bladbegonia van vochtige grond. Zorg er voor dat het water kan weglopen om wortelrot te voorkomen.

In onze cash & carry verkopen wij het gehele jaar een breed assortiment aan Bladbegonia’s onder andere van onze kweker Hofstede Hovaria. Denk bijvoorbeeld aan de Begonia Melanobullata die met zijn bladtextuur een echte eyecatcher is. Of de Begonia Autumn Ember, de perfecte Begonia voor het najaarsseizoen. Maar ook de stippenbegonia is een opvallende verschijning die niet vergeten mag worden.

Kortom het is te veel om op te noemen!

Ben jij op zoek naar nog meer inspiratie uit de stijltrend collectie? Neem dan een kijkje in onze cash & carry.

Meer inspiratie

Bacopa Craspedia PhalaenopsisBacopa Craspedia Phalaenopsis
Ebus Portretten 35 Funs
Flower fever

De afgelopen jaren zijn we op onze kwekerij volop bezig geweest met het assortiment

3 M8 A39853 M8 A3985
Ebus Portretten 35 Funs
Voorjaarsgeluk

Wat een geluk, de lente staat voor de deur! En dus is het weer

3 M8 A38853 M8 A3885
Ebus Portretten 35 Funs
Een fris begin

Januari staat voor een fris begin, want hoe gezellig wij de warme feestdagen ook