Logo Ebus Planten

Alles wat je moet weten over luchtzuiverende planten

De donkere dagen zijn inmiddels al niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Dit betekent dat we weer veel binnenshuis te vinden zijn. Het veel binnen zitten doet ons niet veel goeds, gezien we sneller te maken krijgen met droge lucht en minder (frisse) zuurstof. Het droge klimaat binnen kan effect hebben op je gezondheid. Zo kun je klachten ervaren als hoofdpijn, slaap- en longproblemen en huidklachten.

Tijd om daar een verandering in aan te brengen. Wist je dat luchtzuiverende planten kunnen bijdragen aan een gezond(er) binnenklimaat? Luchtzuiverende planten filteren namelijk de lucht en produceren zuurstof. Daarnaast kunnen luchtzuiverende planten ook zorgen voor minder stress en meer productiviteit en creativiteit. Wil jij weten welke luchtzuiverende planten momenteel hip én functioneel zijn? Lees dan snel verder, want wij hebben een top 5 voor je samengesteld.

Ebus Portretten 35 Funs 28 oktober, 14:35 uur
Bloemenbureau spathiphyllum te gebruiken tot 2023 02 10 Bloemenbureau spathiphyllum te gebruiken tot 2023 02 10

Spathiphyllum

De Spathiphyllum is één van de beste luchtzuiverende planten, maar ziet er ook nog eens prachtig uit met haar witte bloemen. De witte bloemen hebben de vorm van een lepel en daarom wordt de plant ook wel 'lepelplant' genoemd. De plant komt oorspronkelijk uit het Amazonegebied en groeit daar op de bodem van het regenwoud. De Spathiphyllum scoort enorm goed op het zuiveren van de lucht. De plant zet CO2 om in zuurstof en zorgt daarnaast dat de luchtvochtigheid op peil blijft binnen. De plant staat binnenshuis helemaal op zijn plaats, maar staat het liefst niet in direct zonlicht.

Maandag Maandag

Ficus Lyrata

De Ficus Lyrata is een bekende luchtzuiverende kamerplant en één van de meest populaire varianten. De plant staat bekend om zijn grote, groene en glanzende bladeren waarmee hij graag in de zon pronkt. De Ficus Lyrata is een tabaksplant en in diverse varianten verkrijgbaar: vertakt, op stam en straight. De plant staat het liefst op een lichte plaats met zon, dus zet hem vooral bij het raam neer. De grond waarin de plant staat dient altijd vochtig te zijn. Het is belangrijk om de plant op een plek buiten het (directe) bereik van huisdieren en kinderen te plaatsen, want de blaadjes zijn licht giftig en kunnen bultjes op de huid veroorzaken.

906eb3a3719bb0f3e3f875ef93c1cfbd 906eb3a3719bb0f3e3f875ef93c1cfbd

Areca

De Chrysalidocarpus is een geliefde palmsoort en is daarnaast ook een van de beste verkochte planten uit de sector. De plant komt oorspronkelijk uit Madagaskar en houdt dus wel van flink wat zon. De plant hoeft niet in direct zonlicht te staan, maar wel op een plek waar voldoende licht hem kan bereiken. Te veel zonlicht kan er namelijk voor zorgen dat de bladeren geel gaan kleuren. De bladeren van de Chrysalidocarpus hebben de vorm van een veer en kleur licht- tot felgroen.
Tijdens de winter is één keer per week water geven voldoende en in de zomer mag dit verhoogd worden naar twee keer per week. De Chrysalidocarpus is zowel een luchtzuiverende plant als een luchtbevochtiger: hij dampt namelijk gemakkelijk 1 liter water per 24 uur in de omringende lucht.

67d53733000f620794b88c53ccebe742 67d53733000f620794b88c53ccebe742

Ananasplant (Bromelia)

De ananasplant is een fantastische plant met diverse voordelen. Zo is het een luchtzuiverende plant, welke gedurende de nacht de meeste zuurstof produceert en afgeeft. Daarnaast ruikt de plant ook nog eens heerlijk en ziet hij er onwijs leuk uit met een mini ananas als middelpunt. De ananasplant valt onder de Bromelia familie en komt oorspronkelijk uit de oerwouden van Uruguay. De plant staat in de winter het liefst binnen in de buurt van een raam, zodat het voldoende zonlicht krijgt. In de zomer kan de plant ook buiten staan, maar dan wel in de schaduw.

Bloemenbureau nephrolepis te gebruiken tot 2023 02 06 Bloemenbureau nephrolepis te gebruiken tot 2023 02 06

Nephrolepis

De Nephrolepis, ook wel bekend als krulvaren, komt uit Nieuw-Zeeland en Zuidoost-Azië. De plant heeft een flink groene bos die ervoor zorgt dat de lucht goed gezuiverd blijft. De naam van de plant is afkomstig uit het Grieks. Nerphos betekent nier en Lepis staat voor schub. De gedachte hierachter is dat de 'niervormige' bladeren als schubben dienen en de plant bedekken, echter heb je wel wat verbeeldingskracht nodig om dit te zien. De plant staat het liefst op een donkere en vochtige plek. Daarnaast wordt de plant het liefst 1x per week besproeit met water, zodat die flink kan uitgroeien.

Meer inspiratie

3 M8 A39853 M8 A3985
Ebus Portretten 35 Funs
Voorjaarsgeluk

Wat een geluk, de lente staat voor de deur! En dus is het weer

3 M8 A38853 M8 A3885
Ebus Portretten 35 Funs
Een fris begin

Januari staat voor een fris begin, want hoe gezellig wij de warme feestdagen ook

3 M8 A04013 M8 A0401
Ebus Portretten 35 Funs
Gift-spiration

Planten brengen leven en uitstraling, geven kleur aan het interieur en zijn de manier