Logo Ebus Planten

September specials

De maand september is een rustige tijd in de tuin. In de nazomer kun je nog volop genieten van de laatste bloemen. Gezien deze maand de zon nog wat vaker schijnt, kun je nog eens de handen uit de mouwen steken en wat extra klusjes uitvoeren in de tuin. De maand september is daarnaast perfect om je moestuin leeg te halen en alles te oogsten. Benieuwd naar de september specials? Lees dan snel verder!

396660a2d95eb1295f02904ce2b44ae9 396660a2d95eb1295f02904ce2b44ae9

Heide

Heide zijn tuinplanten die houden van een zure bodem. Er zijn verschillende soorten zoals de Calluna (zomerheide), Erica (winterheide) en Daboecia. Heide is een bodembedekker, maar kan ook goed in een pot op een terras of balkon. Heide is een robuuste tuinplant met kleine bloemetjes die belangrijk zijn voor de hommels en vlinders. De plant is vrij gemakkelijk in onderhoud. Je snoeit hem bij na de bloeiperiode en geeft ze zo nu en dan wat extra turf. Dit is goed voor de zuurtegraad van de bodem. Verder kun je hier het gehele jaar van genieten.

IMG 5391 IMG 5391

Physalis alkekengi

De Physalis alkekengi staat ook wel bekend als de lampionplant. Deze plant krijgt prachtige oranje lampionnetjes die je wellicht herkent uit herfstdecoraties. Vanaf juli begint deze plant te bloeien en zijn er witte onopvallende bloemen, waarna er vervolgens kleine groene lampions aan beginnen te groeien. Deze lampionnen verkleuren later naar opvallend oranje lampionnen. Binnen in de lampion zit een oranje vrucht/bes met de zaden van de plant.

Leuk feitje.. de lampionplant is onderdeel van de bekende nachtschadefamilie waar ook de aardappel en tomaten tot behoren.

IMG 5266 IMG 5266

Sedum

Sedum ofwel vetkruid is een tuinplant die in de nazomer bloeit met kleine bloemen. Deze plant wordt vaak gebruikt als bodembedekker of als rotsplant. Deze plant kan goed tegen droogte, doordat het blad water opslaat. Sedum doet het eigenlijk goed op iedere standplaats en is daardoor ook zeer onderhoudsvriendelijk. De Sedum kleurt ieder seizoen anders en is daardoor een bijzondere verschijning. De Sedum heeft afhankelijk van het seizoen diverse kleuren bloemen zoals: geel, wit, rood, groen of roze. Ook deze bloemen zijn zeer geliefd onder bijen, hommels en vlinders.

DSC00540 DSC00540

Groenteplanten

Tot slot zijn groenteplanten een goede keuze voor de maand september. Enkele groenten die geoogst kunnen worden in de maand september zijn: aardbeien, frambozen, sla, radijs en tomaten. Er is toch niets leuker én verser dan het kweken van je eigen groenten om ze vervolgens lekker zelf op te eten?