Logo Ebus Planten

Oktober specials

Oktober is een echte herfstmaand. De natuur verandert van groen naar oranje en de bladeren vallen langzaam van de bomen. De meeste planten zijn inmiddels ook uitgebloeid. Maar niet getreurd, want er zijn ook mooie herfstbloeiers. Deze planten zorgen ook tijdens de herfstperiode voor flink wat kleur. Benieuwd over welke herfstbloeiers we het hebben? Lees dan snel verder voor de oktober specials!

IMG 8121 IMG 8121

Aster

De Aster komt in de twee verschillende soorten, namelijk de zomeraster en de herfstaster. De herfstaster bloeit vanaf het eind van de zomer tot laat in november. De Aster staat bekend om zijn bloem die stervormig bloeit en voorkomt in diverse kleuren zoals wit, roze, lila, rood en donkerpaars. Het hart van de bloem is meestal geel. Het voordeel van de Aster is dat deze plant in de herfstmaanden nog kleur brengt in je tuin. De Aster staat graag in de volle zon of halfschaduw. Verder is het belangrijk dat de Aster niet te nat wordt, anders kan er meeldauw ontstaan.

IMG 8118 IMG 8118

Herfstchrysant

De herfstchrysant vindt zijn oorsprong in China en Japan. De herfstchrysant was in deze landen belangrijk rondom het keizerrijk, daar werd de plant namelijk veelvoudig gebruikt in diverse bloemstukken. Het ging zelfs zover dat ze in Japan de Chrysant als nationaal symbool hebben aangewezen. De Chrysant staat namelijk in het teken van geluk en gezondheid. Vanaf het jaar 1700 maakte deze plant ook zijn intrede in Europa. De herfstchrysant is jaarlijks vanaf de maand september verkrijgbaar.

Herfstbloeiende krokus Crocus speciosus Herfstbloeiende krokus Crocus speciosus

Herfstkrokus

De herfstkrokus is nog zo'n herfstbloeier. De knollen van deze plant worden in de zomer geplant en bloeien in september en oktober volop. Er zijn diverse soorten herfstkrokussen zoals de Crocus speciosus, Crocus sativus en de Colchium autumnale. Deze varianten hebben verschillende kleuren waaronder roze, wit en lila. Prachtig dus om in de herfst nog volop van te genieten. Deze plant is makkelijk in verzorging en houdt wel van een najaarszonnetje.

IMG 5401 IMG 5401

Echinacea purpurea

De Echinacea purpurea is een gewilde tuinplant en staat ook bekend als zonnehoed. De plant is bekend van het homeopathische geneesmiddel dat van de plant wordt gemaakt en goed is voor je afweersysteem. De plant heeft een grote bloem die met de bladeren iets omlaag hangt. Ook deze plant is in meerdere kleuren verkrijgbaar. De roots van de Echinacea purpurea liggen in Noord-Amerika. De plant staat dan ook graag op een zonnige plek met wat ruimte over om voldoende te kunnen bloeien en groeien.