Logo Ebus Planten

Meimaand specials

De maand mei staat weer voor de deur! Dat betekent langer licht, meer zon en hopelijk minder regen. Voor veel mensen dé periode om weer wat groen in huis te halen of de tuin eens goed onderhanden te nemen. Wil jij weten welke voorjaarsbloeiers jij het beste kunt adviseren aan je klanten? Lees dan vooral hieronder verder, want wij geven iedere maand de beste tips op het gebied van planten specials.

DSC00277 DSC00277

Zantedeschia in stenen pot

De Zantedeschia komt oorspronkelijk uit Afrika, maar bij ons komen ze van Gebroeders van der Velden. In totaal zijn er 8 soorten bekend. De Zantedeschia staat in de volksmond bekend als Calla. De plant wordt ook wel gezien als bloem van zuiverheid, reinheid, sympathie en staat daarnaast symbool voor schoonheid.

Zorg ervoor dat de plant tijdens de groei- en bloeiperiode regelmatig water en mest krijgt. Belangrijk is dat de grond van de plant niet te droog is, maar ook niet te nat, want anders kan de knol verrotten.

Whats App Image 2021 04 20 at 15 19 35 Whats App Image 2021 04 20 at 15 19 35

Hydrangea's Hovaria

De bolvormige hortensia is een van de meest voorkomende en bekendste bloemvormen. De hortensia is in vele kleuren verkrijgbaar zoals; rood, roze, wit of blauw. Deze Hydrangea's Hovaria zijn eigen soorten vanuit Kwekerij Hofstede. De plant is voornamelijk te gebruiken als tuinplant, maar kan eventueel ook als kuipplant in een pot. De plant is een van de weinige hortensia's die een plaatsje in de zon kan hebben, maar doet het ook goed in halfschaduw.

IMG 5658 IMG 5658

Arrangementen

Verder hebben we diverse arrangementen van Hans Teeuwen. De arrangementen zijn verkrijgbaar in diverse maten, soorten en kleuren.

Zo hebben we momenteel volop arrangementen voor o.a. Moederdag, maar ook Hemelvaart en Pinksteren zijn aantocht. Goed om dus een gevulde winkel te hebben met een aantal leuke arrangementen om uit te kiezen.

Kom gauw langs in onze cash & carry om onze opties te bekijken.

IMG 9543 IMG 9543

Groene plant

Vanuit onze kweker MDK hebben we diverse groene planten in een extra grote pot met vulkanisch steen. MDK heeft ook enkele bijzondere groene planten, waaronder een plant met een krokodillenblad (Microsorum musifolium Crocodyllus) en een groene plant met bijzondere stam (Philodendron Xantal) De groene planten van MDK zijn zeker het langskomen waard!


Naast bovenstaande specials hebben wij ook weer diverse planten uit eigen kwekerij op voorraad waaronder:

  • Campanula porteschlagiana Catharina
  • Perkgoed 10,5 cm
  • Caladiums in diverse soorten
  • Hosta's en Astilbe's
IMG 9400IMG 9400
IMG 9437IMG 9437
IMG 8996IMG 8996
IMG 9407IMG 9407