Logo Ebus Planten

Juni specials

De maand juni is inmiddels begonnen en de zomer kan wat ons betreft echt beginnen! Juni is een van de mooiste tuinmaanden. De planten staan volop in bloei en alles is nog groen en zou met de juiste verzorging er prachtig bij moeten staan. Zijn jouw klanten deze maand nog op zoek naar enkele zomerse planten? Lees dan hieronder verder, want wij geven iedere maand de beste tips op het gebied van planten specials.

DSC00571 DSC00571

Ebus perkgoed mix hangpotten

Onze eigen Ebus perkgoed mix hangpotten staan deze maand in de spotlight. We hebben een zeer breed en divers aanbod aan perkgoed mix in hangpotten. De hangpotten staan er prachtig bij en de bloemen staan vol in bloei. De hangpotten zijn een verrijking van je tuin, balkon of terras. Wist je trouwens dat perkgoed de rijkst bloeiende plantengroep ter wereld is?

Zorg dat de hangpot op een plek komt met direct zonlicht. Op die manier kunnen de bloemen voldoende groeien en bloeien. Laat de potgrond nooit uitdrogen, maar zorg voor voldoende water en voeg eenmaal per week wat extra vloeibare plantenvoeding toe aan het gietwater. Dit zorgt ervoor dat je lang en optimaal kunt genieten van deze perkplanten.

Whats App Image 2021 05 11 at 16 01 11 Whats App Image 2021 05 11 at 16 01 11

Passiflora assortiment

Een andere prachtige bloeier in juni is de passiflora caeruluea! Deze plant is een klimplant met een prachtig paarsblauwe gekleurde bloem. De plant is een goede klimmer en staat graag in de zon. De passiflora beloont je met een prachtige uitbloei en kan tot wel 3 meter hoog worden. Verder worden de bloemen van de passiflora in de warme zomer opgevolgd door eivormige, oranjekleurige vruchten welke eetbaar zijn.

Geef de plant indien deze in een pot of kuip staat regelmatig water, zeker in de zomer. Verder kan de plant zo nu en dan wat extra kuipplantenmest gebruiken, maar gebruik dit niet te vaak.

Whats App Image 2021 05 11 at 16 02 19 Whats App Image 2021 05 11 at 16 02 19

Mandevilla assortiment

Naast de Passiflora hebben we nog een prachtige klimplant, namelijk de Mandevilla! Deze plant komt oorspronkelijk uit de tropische bergwouden van Brazilië, Argentinië, Bolivia en Peru. De Mandevilla, voorheen ook wel, Dipladenia genoemd is een onwijs populaire plant en daarom ook zeer geliefd in tuinen, op balkons of op terrassen. De plant heeft prachtige witte, gele, roze of rode trompetvormige bloemen.

De Mandevilla houdt van een warme plek en staat het liefst in de halfschaduw of in de volle ochtend- of avondzon. Zorg dat de plant in goed doorlatende, matig vochtige grond staat en geef de plant regelmatig water. In het voorjaar kan de Mandevilla wat extra voeding gebruiken, zodat de plant rijkelijk blijft bloeien.

16 05 10 Optiflor37523 16 05 10 Optiflor37523

Opti-flor orchideeën

De orchidee is de meest bekende sierbloem van Nederland en kan natuurlijk altijd! Wij hebben zelf een breed assortiment en werken samen met onze leverancier Opti-flor. De orchideeën van Opti-flor zijn prachtig en zorgen net voor dat extra beetje kleur en sfeer in jouw winkel. De orchideeën hebben een exclusieve uitstraling en zijn in veel diverse kleuren en soorten verkrijgbaar bij ons. Bij Opti-flor wordt iedere orchidee met liefde en passie gekweekt.

De orchidee is makkelijk in onderhoud. Plaats de plant op een locatie met genoeg licht, zonder in het directe zonlicht te staan. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de bladeren verbranden en dat de kleur van de plant doffer wordt. Geef de orchidee iedere 7 á 10 dagen een scheutje water. Doe dit als de grond redelijk droog is en het liefst in de ochtend.