Logo Ebus Planten

Juli specials

Ook de maand juli is inmiddels van start. Jeetje wat vliegt de tijd he.. de eerste helft van 2021 zit er alweer op. We zitten alweer midden in de zomerperiode en de tuinen staan volop in bloei. Ook deze maand hebben we weer een aantal favorieten voor jullie uitgezocht die perfect bij deze maand en het bijbehorende weer passen. Lees hieronder verder voor de planten tips van juli en zorg dat jij het juiste assortiment in jouw winkel haalt.

Bloemenbureau eucalyptus te gebruiken tot 2023 02 12 Bloemenbureau eucalyptus te gebruiken tot 2023 02 12

Eucalyptus gunnii

De Eucalyptus gunnii (Azura) heeft de naam Azura te danken aan de azuurblauwe bladeren die zelfs in de winter aan de plant blijven hangen. Het is dus echt een winterharde variant, welke temperaturen tot 20 graden onder nul verdraagt. Daarnaast staat de Eucalyptus ook bekend vanwege de geur, bij aanraking komt er namelijk geurende olie vrij.
De Eucalyptus is een tropische boom en staat daarom het liefst in de volle zon tegen een muur of schutting. De plant heeft niet veel water nodig, omdat hij weinig vocht verliest via zijn bladeren. Ten slotte is het van belang dat de grond niet te nat is.

DSC00268 DSC00268

Olea

De Olea is een olijfboom, welke je zowel binnen als buiten kunt neerzetten. Olijfbomen zijn wereldwijd bekend en worden gezien als een echte tropische plant. Oorspronkelijk komen ze van de landen rondom de Middellandse zee. De olijven van deze bomen worden gebruikt om onder andere olijfolie mee te maken.
De Olea kan prima vertoeven in het volledige zonlicht en staat graag in lichtvochtige grond. De plant verdampt veel water, gezien het op een lichte en zonnige plek staat. Geef hem daarom 2 tot 3 keer per week water.

Bloemenbureau salvia te gebruiken tot 2023 02 11 Bloemenbureau salvia te gebruiken tot 2023 02 11

Salvia

De naam Salvia komt van het Latijnse Salvere wat welbevinden of genezen betekent. Het verwijst naar de geneeskrachtige werking van deze plant. De Salvia is een echt ouderwets keukenkruid. Deze plant staat prachtig in een border of pot, maar kan dus ook als kruidenplant worden gebruikt. De Salvia nemorosa valt op door de prachtig blauw tot paarse bloemen.
De Salvia staat het liefst op een zonnige plek in de border en houdt niet van een te natte grond. Aan het einde van het seizoen snoei je de plant terug, op die manier stimuleer je een tweede bloei.

Dahlia purple fox 10614 Dahlia purple fox 10614

Dahlia

Dahlia's zijn fantastische zomerbloeiers welke oorspronkelijk uit Mexico komen. Ook deze plant past dus perfect bij de maand juli en de zomerse temperaturen. De Dahlia staat dus ook graag op een zonnige plek in een tuin of balkon.
In totaal zijn er meer dan 30 soorten cultivars van Dahlia's. Vroeger, in de 18e eeuw, werden Dahlia's als groente geclassificeerd vanwege hun eetbare knollen die naar radijsjes smaken.