Logo Ebus Planten

Januari specials

De feestdagen zijn afgelopen en dus mogen de kerstboom, feestelijke planten en arrangementen plaatsmaken voor de januari specials. Met de januari specials begin jij het nieuwe jaar goed en groen!

Bloemenbureau strelitzia te gebruiken tot 2023 02 09 Bloemenbureau strelitzia te gebruiken tot 2023 02 09

Strelitzia

Inmiddels zijn de feestdagen voorbij en klinkt het motto: ''kerstboom eruit, kamerplant erin''. Volgens de traditie dient de kerstboom op of in ieder geval na Driekoningen (6 januari) te worden opgeruimd. Wat achterblijft is een kale en lege plek, hoe vul je die nu op? Juist, met een mooie groene bloeier, ofwel een kamerplant. Een plant waar wij helemaal fan van zijn is de Strelitzia, een tropische kamerplant met groene bladeren en paradijsvogelbloemen.

Sneeuwklokjes ppoten 01 Sneeuwklokjes ppoten 01

Galanthus nivalis (sneeuwklokje)

De Galanthus nivalis staat bekend onder de naam sneeuwklokje. Deze tuinplant is een bolgewas uit de narcisfamilie. De plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Europa, maar is al sinds de jaren 1500 in Nederland verkrijgbaar. De buitenste bloemblaadjes zijn wit en op de binnenste bloemblaadjes vind je een groene U-vormige tekening. De bloemen lijken op klokjes, zoals de naam al verklapt. Deze plant is een echte winterbloeier en dus perfect voor de koude januarimaand.

IMG 9612 2 IMG 9612 2

Helleborus

De Helleborus is een prachtige en wintergroene plant. Deze plant is ijzersterk en heeft fantastische bloemen die al vroeg kleur in de tuin brengen. De plant is verkrijgbaar in veel verschillende bloemkleuren zoals: wit, roze, rood, paars, geel, groen en zelfs bijna zwart. Binnen deze kleuren zijn er ook nog diverse kleurschakeringen beschikbaar.

Wat de Helleborus verder bijzonder maakt, is dat deze plant haar eigen bloemen kan beschermen tegen vorst. Op het moment dat het gaat vriezen, pompt de Helleborus vocht uit de bloemen en slaat ze deze tijdelijk op in de bladeren en wortels. De bloemen hangen tijdens de vorstperiode even slap, maar kunnen daardoor niet bevriezen. Zodra het weer mooi weer wordt dan pompt de Helleborus opnieuw vocht naar de bloemen, waarna ze er weer stralend bijstaan.

Wij hebben verschillende laat bloeiende Helleborus soorten (januari/ februari) van eigen kwekerij beschikbaar in onze cash & carry. In 15cm en 19cm pot.

IMG 9418 IMG 9418

Vogelvoeders

Een onwijs leuke toevoeging aan je assortiment zijn de vogelvoeders. We hebben onwijs veel verschillende soorten, vormen en maten vogelvoeders beschikbaar in de cash & carry. Zo hebben we vogelvoeders in de vorm van dieren zoals ganzen, egels en uilen. Vogelvoeders zijn enorm populair in de wintermaanden, omdat de vogels rond deze periode moeite hebben met het vinden van voldoende voedsel. Met een vogelvoeder kun je deze dieren een handje helpen én daarnaast ziet het er ook nog eens gezellig uit.