Logo Ebus Planten

Groenteplanten groothandel

Ebus Planten is een groenteplanten groothandel gevestigd in Venlo. De groenteplanten groothandel bevindt zich in cash & carry centrum FloraZON. Naast de groenteplanten hebben we ook nog een gevarieerd aanbod aan verschillende binnen- en buitenplanten. De locatie van Ebus Planten, ligt op de grens van Duitsland en op korte afstand van België. Het wordt ook wel het groen(t)e hart van Europa genoemd.

Meer over informatie over ons Kruiden- en groenteplanten assortiment
Ebus interieur 48 Ebus interieur 48

Groenteplanten kopen in onze cash & carry

In de groenteplanten groothandel van maar liefst 9.000m2 bieden wij een groot en divers aanbod van verschillende soorten kruiden- en groenteplanten aan. Zo hebben we onder andere paprikaplanten, tomatenplanten, chiliplanten en diverse soorten kruidenplanten zoals basilicum, munt en tijm. Alle planten worden dagvers aangeleverd en hebben daardoor de beste kwaliteit. De kruiden- en groenteplanten zijn enorm populair en passen bij de groeiende belangstelling om eigen kruiden en groenten te kweken. Ze zijn dus een echte aanwinst voor jouw winkel.

Bloemenbureau arrangement te gebruiken tot 2023 01 08 4 Bloemenbureau arrangement te gebruiken tot 2023 01 08 4

Vaste groenteplanten

Bij planten wordt er een onderscheid gemaakt tussen eenjarige en vaste planten. Dit geldt ook voor de groenteplanten. De meeste denken dat alle groenten eenjarig zijn, maar dat klopt dus niet. De eenjarige planten zijn zoals ze al verklappen, na één jaar uitgebloeid en dan moeten ze vervangen worden. De vaste groenteplanten blijven met de juiste verzorging jaren meegaan.
Enkele voorbeelden van vaste groenteplanten zijn: rabarber, aardperen, asperges, zuring, artisjokken en hostascheuten.

Bij Ebus Planten hebben we verschillende (vaste) groenteplanten in de groothandel die passen bij het huidige seizoen. Mocht jouw type groenteplant er niet tussen zitten? Neem dan contact met ons op, zodat we kunnen kijken of we de groenteplant kunnen bestellen.

DSC09541 DSC09541

Kwekerij groenteplanten

Ebus Planten, de groente groothandel, is in het bezit van drie eigen kwekerijen. In de kwekerijen worden diverse soorten (sier)groenteplanten gekweekt waaronder: Capsicum, Asparagus en Solanum. Dit zijn niet-eetbare varianten. Naast de planten uit eigen kwekerij, werken we ook samen met verschillende leveranciers die diverse kruiden- en groenteplanten leveren.