Logo Ebus Planten

Duurzaamheid

We nemen de impact die onze activiteiten hebben op de samenleving serieus en treffen maatregelen om zoveel mogelijk samen te werken met de natuur.

I Stock 808555884 klein I Stock 808555884 klein

Het verbruik van fossiele brandstoffen verminderen

In 2005 startte we als een van de eerste Nederlandse bedrijven in de sector met een WKO-installatie in onze groothandel. We verbruiken hier sindsdien geen gas meer, maar verwarmen en koelen onze hallen volledig via een waterbron diep in de grond. Het volledige gebouw is bovendien voorzien van LED-verlichting. Dit levert een energiebesparing op evenredig aan het jaarlijkse energieverbruik van alle huishoudens in het naastgelegen dorp Grubbenvorst. Ook investeerden we dit jaar in zonnepanelen voor onze elektriciteitsvoorziening. De zonnepanelen worden in 2020 in gebruik genomen en zorgen voor een jaarlijkse energieopbrengst van 850.000 kWh. Het totale gebouw van FloraZON verbruikt jaarlijks 250.000 kWh.

I Stock 992736272 klein I Stock 992736272 klein

Onze eigen recycling

Veel producten in de groothandel zijn verpakt voor veilig transport. Wij bieden onze klanten de mogelijkheid om ingekochte verpakkingen weer bij ons in te leveren. In onze eigen recycling scheiden we plastic, karton en groenafval. Plastic en karton worden hergebruikt als grondstof voor nieuwe producten. Het groenafval verwerken we tot compost.