Logo Ebus Planten

Augustus specials

De vakantieperiode staat alweer voor de deur of is voor sommigen zelfs al begonnen. Tijdens de vakantieperiode ben je vaak buiten de deur of zelfs een aantal dagen het land uit om te genieten van een welverdiende vakantie. Je wilt je deze maand dan ook zo min mogelijk bezighouden met de verzorging van je planten. Vandaar dat we deze maand planten hebben uitgezocht die zichzelf kunnen redden bij hoge temperaturen, weinig water en weinig verzorging. Lees hieronder verder voor de specials van de maand augustus!

Bloemenbureau achillea te gebruiken tot 2023 02 10 Bloemenbureau achillea te gebruiken tot 2023 02 10

Achillea

De Achillea is een vaste plant welke uit zo'n 75 verschillende soorten bestaat. De Achillea heet in de volksmond ook wel duizendblad. De Achillea komt voornamelijk voor in Europa, Azië en enkele soorten zijn nog te vinden in Amerika. De plant staat bekend om zijn aromatische geur en komt voor in de kleuren rood, geel, roze, wit of oranje.

De Achillea is een echte sierplant, welke het liefst op een zonnige plaats staat met waterdoorlatende grond. De plant is droogte tolerant, maar heeft bij aanhoudende droogte zo nu en dan wel wat extra water nodig.

IMG 4765 jpg IMG 4765 jpg

Delphinium (uit eigen kwekerij)

De Delphinium is een prachtige tuinplant waar je lang van kunt genieten. De lange volle trossen zorgen voor flink wat kleur en zorgen voor een mooi accent in de tuin. De Delphinium wordt ook wel ridderspoor genoemd. De naam Delphinium is afkomstig van de bloemen die min of meer op een dolfijn lijken en met de naam ridderspoor wordt verwezen naar de bloemen die ieder een naar achter wijzend spoor hebben. De Delphinium is verkrijgbaar in diverse opvallende kleuren. Wij verkopen in onze cash & carry Delphiniums uit eigen kwekerij.

De Delphinium staat het liefst in de volle zon, in grond die voldoende water doorlaat. Wel is het belangrijk dat je maatregelen neemt tegen slakken, want die zijn gek op deze planten. Vooral als de jonge plantjes uit de grond schieten is het belangrijk om je hierop voor te bereiden. Zo kun jij als de Delphinium in volle bloei staat, ook optimaal genieten van deze prachtige plant.

Db4b0a831403f7d0d9b9a5547d86db8d Db4b0a831403f7d0d9b9a5547d86db8d

Eryngium

De Eryngium staat ook wel bekend als blauwe distel of kruisdistel. Deze plant is geliefd onder vlinders en bijen, die brengen graag een bezoekje aan deze plant. De plant past perfect bij de maand augustus, omdat hij redelijk droogte tolerant is en goed tegen (zee)wind kan. De stengel van deze plant kleurt groen, maar hoe hoger de stengel wordt, hoe blauwer de kleur. De kogelvormige bloemen van de distel zijn ook blauw gekleurd.

De plant is makkelijk in onderhoud en gaat ook goed samen met andere borderplanten. De standplaats van de Eryngium is op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de wortels van de plant niet te nat worden, anders kunnen deze vrij snel gaan rotten. Verder heb je weinig werk aan deze zomerse plant.

Bloemenbureau arrangement te gebruiken tot 2023 02 12 Bloemenbureau arrangement te gebruiken tot 2023 02 12

Siergras

Siergras doet het enorm goed in de maand augustus en nee dit zijn niet enkel van die saaie groene sprieten. Deze onderhoudsvrije planten kunnen goed tegen zon en droogte. Er zijn veel verschillende soorten siergrassen die een verrijking zijn voor ieders tuin, zoals: Pennisetum, Cortaderia en de Miscanthus. Siergras gaat ook goed samen met andere planten en daarnaast zorgt het voor een mooie opvulling.

Siergras vraagt weinig onderhoud en heeft maar eens in de zoveel tijd water nodig. Verder dient het éénmaal per jaar gesnoeid te worden, zodat het daarna weer volop kan groeien.